R. Šimašiaus reklama – iš vilniečių kišenės

Sostinės savivaldybės Antikorupcijos komisija vienbalsiai nutarė kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją, Kontrolės komitetą ir Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad įvertintų Remigijų Šimašių, kuris nusprendė pasireklamuoti už 10 tūkst. eurų iš visų miestelėnų kišenės.

Mero atsakymai formalūs

Antikorupcijos komisija svarstė atgarsį sukėlusį savivaldybės sandėrį su žinomo visuomenės veikėjo Olego Šurajevo įmone "Olegas ir storas". Už beveik 10 tūkst. eurų O.Šurajevo įmonė ėmėsi kurti vaizdinę medžiagą "Mero veiklos dienoraštis" – trumpus filmukus apie kasdienę mero veiklą.

Pasak komisijos pirmininko Kęstučio Nėniaus, komisija prieš tai kreipėsi į merą R.Šimašių, prašydama atsakyti į klausimus, tačiau atsakymai, pasak pirmininko, gauti tik formalūs.

Paslaugos teikėją savivaldybė pasirinko apklaususi tris galimus teikėjus: "Scuare production house", "Nepilkas Vilkas" ir MB "Olegas ir storas". Pasiūlymą pateikė tik O.Šurajevo įmonė, tad savivaldybė šią įmonę ir pasirinko.

Akimirksniu sumokėjo

Pagal sutartį, įmonė įsipareigojo sukurti ne trumpesnius nei vienos minutės vaizdo įrašus kartą per savaitę, o sutartis pasirašyta pusmečiui.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad pirmieji filmukai apie mero R.Šimašiaus veiklą buvo sukurti dar iki sutarties pasirašymo. Kaip teigė pati savivaldybė, šie videoreportažai buvo nemokami bandymai ir už juos nebuvo sumokėta.

Stebina, jog sutartis su įmone "Olegas ir storas" buvo pasirašyta gegužės 22 d., ir iš karto sumokėta maždaug pusė visos sumos.

"Iki konkurso buvo žodinis Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus susitarimas pabandyti nemokamai kurti naują videoformatą, jokių derybų (su O.Šurajevu) nebuvo. Išbandžius formatą ir įvertinus jį teigiamai nuspręsta ieškoti tokių paslaugų teikėjo. Kaip reikalauja įstatymas, užklausta trijų įmonių, kurios skelbiasi užsiimančios tokia veikla", – Antikorupcijos komisijai atsakė Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyrius.

Tačiau komisijai tokie teiginiai sukėlė abejonių ir klausimų kilo dėl atsiskaitymo su įmone. Pasak komisijos pirmininko, stebina, jog sutartis su įmone "Olegas ir storas" buvo pasirašyta gegužės 22 d., ir iš karto sumokėta maždaug pusė visos sumos.

Taip pat Antikorupcijos komisija klausė, kodėl buvo skelbtas toks viešasis pirkimas – vaizdo medžiagos pirkimo paslauga – kai pati savivaldybė turi galimybių savo resursais atlikti šiuos darbus, kieno idėja buvo pirkti tokią paslaugą.

"Vilniaus miesto meras yra įsipareigojęs atsiskaityti už savo darbus vilniečiams. Nuolat ieškome įvairių formų, kaip tai padaryti, kadangi mieste vyksta daugybė teigiamų pokyčių, ir vilniečiai turi teisę apie juos žinoti. Šiemet pasirinktas naujas vaizdo ataskaitų formatas labai pasiteisino – matome peržiūrų skaičius, kurie svyruoja nuo keliolikos ir keliasdešimties tūkstančių, taip pat gauname viešų ir privačių teigiamų atsiliepimų apie tokį formatą. Paslaugų pirkimo iniciatorius buvo Rinkodaros ir komunikacijos skyrius", – rašoma atsakyme komisijai.

Atsirašinėtojai neatvyko

Pačiame komisijos posėdyje nedalyvavo nei R.Šimašius, nei Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus specialistai.

"Pažiūrėjau tarybos reglamentą. Įpareigojimas merui yra atsiskaityti už tarybos darbą ir savo – kaip mero – darbą. Ką jis daro, kaip meras? Pirmininkauja posėdžiams, sudaro darbotvarkę. Beje, posėdžiai vyksta labai nesklandžiai.

Meras už visų vilniečių pinigus save reklamuoja. Tarybos nariui lygiai taip pat yra pareiga atsiskaityti už savo veiklą, bet tam pinigų niekas neskiria. Net jei bandytų (tarybos narys) įdėti informaciją apie savo veiklą į savivaldybės puslapį, neišeitų, nes keli tarybos nariai tą bandė daryti, bet neleido.

Todėl šiuo klausimu tikslinga kreiptis į tarnybas, kurios įvertintų mero veiklą. Taip pat į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad įvertintų turinį ir pačią situaciją, ar meras nenaudoja miesto biudžeto lėšų tik savo interesams, ar etiška tą daryti, ar nepažeidžiamos lygios teisės prieš rinkimus", – kalbėjo K.Nėnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai Kauno savivaldybė

o tai Kauno savivaldybė portretas
ne iš kauniečių kišenės reklamuojasi ? :)))

Anonimas

Anonimas portretas
Antras Žuokas kam savo pinigus išleidinėti jeigu ira valdiški pinigai ir paskui šėpia savo snuki

Kajus

Kajus  portretas
Tokia pat situacija ir Ukmergėje. Merą, kaip sarginiai šuneliai sekioja 5 atstovai spaudai ir foto korespondentai, kaip Breznevo laikais: viskas apie jį ir truputi apie orą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių