Protestuotojams Vilniaus valdžia nurodė po savaitės pašalinti palapines

Protestuotojai prie Prezidentūros ten galės likti dar savaitę ir tik dienomis, nusprendė Vilniaus savivaldybė. Po to jiems nurodyta pašalinti palapines.

„Kad būtų tinkamai užtikrinta viešoji tvarka, nuspęsta atitinkamai pakeisti įsakymą, kuris galiojo iki šiandienos: bado akcijos dalyviai akciją galės tęsti savaitę,  nuo 8 iki 22 val., o pasibaigus nurodytam laikotarpiui, išmontuoti ir pašalinti palapines, stendus ir kitą su akcija susijusią įrangą, priemones, – BNS informavo Vilniaus miesto savivaldybės laikinasis Saugaus miesto departamento direktorius Julius Morkūnas. – Manome, kad savivaldybės nustatytu terminu ir laiku mitingo dalyviai pasinaudos jiems suteikta konstitucine teise.“

Pasak jo, priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad protestas vyksta reprezentacinėje miesto vietoje, kurioje kasdien lankosi daug miesto svečių ir vilniečių. Be to, akcija vyksta jau tris savaites.

Savivaldybės atstovo teigimu, į protestą nesusirenka tiek dalyvių, kiek buvo deklaruota, prašant leidimo. 

„Nors nakties metu jų lieka vos keletas, palapinių įsirengiama kur kas daugiau, nesilaikant išduotų sąlygų“, – sakė J.Morkūnas.

Akcijos organizatoriai skelbia S.Daukanto aikštėje pradėję neterminuotą bado akciją, kuria teigia protestuojantys prieš esą įstatymų nesilaikančius teismus. Žiniasklaidoje skelbta, kad dauguma protestuotojų pasisako prieš Europos Sąjungą ir NATO.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
ANONSAS : 2017-09-19 Nepriklausomybės Akto signataro Z. Vaišvilos spaudos konferencija

...

... portretas
O kada ta V. valdžia grąžins atrestauruotas Žaliojo tilto skulptūras, kodėl ji tik naikinime greita?

Juokinga

Juokinga portretas
Leidzia arba neleidzia protestuoti, nurodo termina. Juokingiau ir apsurdiskiau nebuna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių