Prokurorai prašo nutraukti „Žalgirio“ sklypo nuomos sutartį su „Hanner“

Nepavykus susitarti taikiai, prokurorai vėl prašo nutraukti Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) ir Arvydo Avulio valdomos „Hanner“ įmonės sutartį dėl buvusio „Žalgirio“ stadiono sklypo nuomos.

200 mln. eurų vertės komercinį projektą šioje vietoje įgyvendinantis verslininkas teigia nesuprantantis tokio prokurorų prašymo ir tikisi, kad tokia pat praktika bus taikoma ir kitiems nekilnojamojo turto plėtros projektams.

Generalinė prokuratūra kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, nagrinėjantį ginčą tarp NŽT ir A. Avulio netiesiogiai valdomos įmonės „Promola“, prašydama į bylą dėl sklypo sostinės Rinktinės gatvėje nuomos sutarties nutraukimo ją įtraukti trečiuoju asmeniu.

„Bendrovė („Promola“ – BNS), 2015 metais įsigijusi sklype buvusius sporto paskirties statinius, juos įsigijo tik tam, kad galėtų išsinuomoti valstybinę žemę lengvatinėmis sąlygomis. Prokuratūros vertinimu, tokiu būdu sudarant nuomos sutartį, buvo pažeistos įstatymų normos, reglamentuojančios valstybinės žemės nuomą lengvatine tvarka, todėl ši sutartis turi būti nutraukta“, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Prokuratūra, remdamasi NŽT patikrinimu, nurodo, kad sklype pastatyti ir statomi nauji statiniai. Anot prokurorų, birželio pradžioje tarnyba informavo „Promolą“, kad nuomos sutartis bus nutraukta po dviejų mėnesių.

Prokurorų nurodymu NŽT dar pernai vasarį informavo „Promolą“ apie ketinimą nutraukti nuomos sutartį, nes sklypai išnuomoti ne aukcione, todėl ši žemė gali būti naudojama tik pagal įteisintą jos paskirtį – stadiono veiklai.

A. Avulis: įstatymo nuostatos interpretuojamos selektyviai

A. Avulis BNS teigė, kad įmonei nesuprantamas prokurorų kreipimasis į teismą.

„Kalbama apie taikų susitarimą, o kai pasirodo tokie veiksmai, tai mums patiems nelabai aišku ir nesuprantama. (...) Į kiekvieną prokurorų argumentą turime paaiškinimą. O jeigu taikyti tą įstatymo nuostatos interpretaciją, kuria prokurorai mums taiko, tai norėtume, kad būtų paaiškinta, kodėl kitiems investuotojams kituose projektuose tai nėra taikoma, o taikoma selektyviai vienai įmonei, vienam projektui“, – BNS sakė A. Avulis.

Pernai problemą bandyta išspręstas taikiai, tačiau šiemet balandį Vilniaus miesto apylinkės teismas (VMAT) nepatvirtino NŽT ir „Promolos“ pasirašytos taikos sutarties, todėl liko galioti NŽT pranešimas apie sklypo nuomos sutarties nutraukimą.

Bendrovė kreipėsi į teismą, prašydama laikinai sustabdyti NŽT pranešimo galiojimą, kol ginčas bus išspręstas iš esmės. Teismas birželio pabaigoje tokį prašymą patenkino.

Šiuo metu „Žalgirio“ stadiono teritorijoje pastatytas ir veikia 20 mln. eurų vertės „Marriot“ viešbutis, šalia jo baigiamas statyti taip pat 20 mln. eurų vertės biurų pastatas. Be to, parengtas ir antrojo biurų pastato projektas.

Beveik 8 hektarų ploto teritoriją tarp Olimpiečių, Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių „Hanner“ už 41 mln. eurų įsigijo iš Šiaulių banko, teritoriją 2013-aisiais perėmusio iš bankrutavusio Ūkio banko.

NŽT pernai vasarį inicijavus sklypo nuomos sutarties nutraukimą, pernai gegužę „Hanner“ pakeitė detalųjį planą, kuriame, priešingai nei ankstesniame, jau buvo numatyta vieta sporto objektui, nors jo statyti neketinta. A. Avulis tuomet teigė tikįs, kad miesto valdžia pakeis bendrąjį planą, kuriame nebebus numatyta stadiono statyba. Naujas Vilniaus bendrasis planas vis dar rengiamas.

Vilniaus miesto taryba pernai balandį priėmė rezoliuciją, kurioje nurodyta, kad keičiant miesto bendrąjį planą, bus atsisakyta numatyto prioritetinio sporto ir pramogų objekto – nacionalinio „Žalgirio“ futbolo stadiono su daugiafunkciu kultūros ir pramogų centru. Bendrajame plane šiame sklype ketinama numatyti plėtrą, atsisakant bet kokių privalomų reikalavimų ten numatyti futbolo stadioną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepykstantis

nepykstantis portretas
avuli, pinigu ligoni, busi prakeiktas su savo sebrais ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sd

sd portretas
tas avulis 8 aukstu barakus stato prie Gedimino kalno ir jan dzin, tada parduos zmonems ir kiti tegul rupinasi ta zems nuoma, jis pinigelius pasiims, apie sudarkyta miesto centra niekas negalvoja

modestas

modestas portretas
kodel jis gali lengvatinem issinuomot o kiti ne!? Ne idijotai!! esme, kad valstybe jam padovanojam nuoma lengvatinem salygom, kai kazkas tuo metu sumoketu ir ne lengvatine nuomos kaina per aukciona! va taip ir tustinam biudzeta! tegul
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių