Prieš pabėgėlių priėmimą Vilniuje protestavo apie 100 žmonių

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Vilniuje, V.Kudirkos aikštėje, maždaug šimtas žmonių protestavo prieš pabėgėlių iš Artimųjų Rytų ir Afrikos priėmimą Lietuvoje.

Mitingą organizavo Tautininkų sąjunga, tačiau į jį atvyko ir keletas pabėgėlių priėmimą remiančių asmenų.

Vienų plakatai skelbė „Stop maurų invazijai“, „Lietuva - ne multikultūrinės džiunglės“, kitų - „Refugee welcome“ (Pabėgėli, sveikas atvykęs“, „Jei šiandien neįtinka pabėgėliai, rytoj neįtiks Lietuvos gyventojai“.

Per protesto akciją kalbėjęs Tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka pabėgėlių antplūdį į Europą pavadino naująja kolonizacija. Jis teigė, kad pabėgėlių atvykimas kelia pavojų ir dėl teroro aktų, juoba, kad tokių jau būta Londone, Paryžiuje.

Mitingo dalyviai raginti stoti į Tautininkų sąjungą ir pasirašyti už lietuvių kalbos išsaugojimą dokumentuose.

Rugsėjo 12 dieną Vilniuje buvo surengta pabėgėlių palaikymo akcija. Joje dalyvavo apie pusšimtis žmonių.

Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snieguolė Šerkšnaitė

Snieguolė Šerkšnaitė portretas
Lietuviai ir vėl apsilochino.Toks svarbus įvykis o nesusirinko nė šimto.Ką gi nusipelnėme pilnai visko kas dėsis Lietuvoj ateitį;išniekinti kapai,išdraskytos eglutės, perduotos musulmonams bažnyčios,Rusijoj jau to reikalauja,vėl slapta švenčiamos Kūčios,niekinamos moterys ir t.t.Tai ne paranoja o realybė.Pakolkas tai vyksta Londone,Paryžiuje,Briuselyja bet ateis ir pas mus.Juk Merkel iš naujų migrantų sukūrė šventą karvę;juos garbina šlovina ir kviečia ir kviečia į Europą.Kvaila višta net nepasidomi kiek tarp tų migrantų tikrų pabėgėlių o kiek visokio plauko prisiplakėlių.O jūs lietuviai nesitikėkit išsisukt nuo šito tvano.Merkel jau neturi kur jų dėt tad damokės kiekvienam po kelis šimtus eurų ir perkels į kitas šalis.Negi jai svetimų pinigų gaila.O mūs politikai iš karto su viskuo sutiks .Tap kad laukiam tvano.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Mitingas pries neegzistuojancia masine imigracija. Ka veikti, kai nera ka veikti?

tai tik parodo

tai tik parodo portretas
kad dauguma lietuviu yra memes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių