Prie Vilniaus riboženklių pražysiantys narcizai atkreips dėmesį į onkologines ligas

Prie Vilniaus miesto ribas nurodančių ženklų pavasarį sužys geltoni narcizai. Čia juos pasodino dešimtys savanorių, medicinos darbuotojų ir sergančiųjų onkologinėmis ligomis.

Taip jau antrus metus minima Paliatyviosios pagalbos diena, norint atkreipti dėmesį į vėžiu sergančių žmonių poreikius.

Po sostinės riboženkliais būrys savanorių pasodino geltonų narcizų svogūnėlius. Šia „Vilties laukais“ pavadinta akcija jie siekia atkreipti visuomenės dėmesį į vėžiu sergančius žmones ir jiems reikalingą pagalbą, kurią sostinėje jau dvejus metus teikia Kunigo Mykolo Sopočkos hospisas. Nuo pat jo įkūrimo bendruomenė kasmet mini ir Paliatyviosios pagalbos dieną.

„Ta proga buvo pasodinti narcizų žiedai, kurie simbolizuoja „Vilties lauką“, kuriame išauga gėlės. Bet jos ženklina artimo meilės darbus, kurie yra atliekami hospiso Paliatyvios slaugos ligoninėje“, – sako Vilniaus arkivyskupijos vyskupas Arūnas Poniškaitis.

„Šios gėlės pasodintos prie keturių įvažiavimų į Vilnių, nes jis vadinamas gailestingumo miestu, čia buvo nutapytas Gailestingojo Jėzaus paveikslas. Todėl šios gėlės, laikomos gailestingumo simboliu, neatsitiktinai pražys prie įvažiavimų į Vilniaus miestą“, – aiškina Kunigo Mykolo Sopočkos hospiso įkūrėja ir direktorė sesuo Michaela Rak.

Narcizus su savanoriais sodino ir mokiniai. Pedagogų teigimu, apie sunkias ligas su vaikais kalbėti būtina, nes taip jie mokomi suprasti ir užjausti sergančius žmones.

„Apie tai, kad yra sunkios ligos, dažnai vengiama kalbėti mokykloje. Nes yra mokinių, kurie šeimose turi sergančių žmonių. Manau, kad per tokias akcijas vaikai sužino, kad yra tokie dalykai gyvenime“, – teigia Nemėžio Šv. Rapolo Kalinausko gimnazijos mokytoja Ana Mackel.

Narcizai, minint Paliatyviosios pagalbos dieną, sostinėje sodinti jau antrą kartą. Praėjusį pavasarį jie sužydo prie Kunigo Mykolo Sopočkos hospiso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
o tai negalejo parasyt prie kuriu butent 4 ivaziavimu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių