Prie statesnių Vilniaus įkalnių atsirado konteineriai su druska ir smėliu

Prie statesnių Vilniaus įkalnių ar gatvėse, kurios neįtrauktos į žiemą valomų gatvių sąrašą, gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“ išdėstė ryškiai geltonus plastikinius konteinerius, kuriuose - po 300 kg smėlio ir druskų mišinio, skirto šaligatviams ar gatvėms barstyti. Tai padaryta 60-yje sostinės vietų.

„Kai pradeda snigti, pirmiausia valome gatves, kuriomis vyksta intensyviausias transporto eismas, tuo tarpu mažesnės gatvės laukia savo eilės. Galvodami apie vilniečių poreikius ir saugumą, smėlio konteinerius išdėstėme vietose, kurios neįtrauktos į žiemą prižiūrimų gatvių sąrašus, kad, esant sudėtingoms oro sąlygoms, gyventojai turėtų galimybę patys pasibarstyti slidžias atkarpas - įkalnes, nuokalnes, laiptus ar šaligatvį, kol atvyks miestą prižiūrinčių įmonių technika“, - teigia bendrovės „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Vietos, kuriose pastatyti smėlio ir druskų mišinio konteineriai, atrinktos pagal Vilniaus miesto savivaldybės miesto ūkio ir transporto departamento specialistų gaunamus gyventojų pageidavimus.

Smėlio ir druskų mišiniu gyventojai gali naudotis nemokamai. Ant kiekvienos dėžės nurodytas trumpasis telefono numeris 1355, kuriuo galima informuoti apie tai, kad konteinerį reikia papildyti. Šiuo visą parą veikiančiu telefono numeriu taip pat galima pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves.

Vilniaus miesto gatves prižiūrinti „Grinda“ žiemos metu barsto ir valo 579 gatves. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms - greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Vėliau valomos aptarnaujančios ir kvartalinės miesto gatvės. Sostinės gatvėse dirba 36 druskos barstytuvai ir 12 smėlio barstytuvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių