Policija: mitinge prie Seimo gali dalyvauti apie 10 tūkst. žmonių

Ketvirtadienį Vilniuje, Nepriklausomybės aikštėje, žurnalisto Andriaus Tapino įsteigta interneto televizija „Laisvės TV“ rengia protesto akciją dėl nesėkme pasibaigusios Seimo nario Mindaugo Basčio apkaltos.

„Mūsų išrinktas Seimas peržengia vieną ribą po kitos. Bet ši diena ypatingai gėdinga. Pamynęs Konstitucinio Teismo sprendimą, bailiai pasislėpęs po slaptu balsavimu Seimas galutinai diskreditavo save kaip instituciją, galinčią valdyti šitą valstybę“, – teigiama socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame kvietime į renginį.

Trečiadienio pavakare beveik 8 tūkst. žmonių „Facebook“ nurodė dalyvausiantys proteste.

Per slaptą balsavimą už M. Basčio mandato panaikinimą antradienį buvo 72 parlamentarai, prieš – 21 Seimo narys, 24 susilaikė, 11 biuletenių rasti negliojantys. Mandatui panaikinti reikėjo ne mažiau kaip 85 balsų „už“.

Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad M. Bastys šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika. M. Bastys savo kaltę neigia – jis tikina, kad sąmoningai nieko nenuslėpė. Politikas netinkamą atsakymą apie ryšius su užsienio žvalgybininkais klausimyne dėl leidimo dirbti su slapta informacija vadina klaida, kuri negali būti vertinama kaip šiurkštus pažeidimas.

Trečiadienį M. Bastys pranešė, kad dėl kilusio ažiotažo atsisako Seimo nario mandato.

Gali dalyvauti 5–10 tūkst. žmonių

Policijos pareigūnai prognozuoja, kad ketvirtadienį prie Seimo vyksiančiame mitinge dalyvaus nuo 5 iki 10 tūkst. žmonių.

„Prognozuojame, kad dalyvaus nuo 5 iki 10 tūkst. žmonių“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Pasak jo, mitingo metu dirbs uniformuoti ir civiliais rūbais vilkintys pareigūnai. Pastarieji ant rankų ryšės užrašus „Dialogo grupė“, bendraus su renginio dalyviais ir stebės įtartinus asmenis.

Policija neatskleižia mitingo metu dirbsiančių pareigūnų skaičiaus – R. Matonis teigia, kad jų bus „tiek, kiek reikia“, kad mitingas vyktų saugiai.

Vilniaus savivaldybės atstovė spaudai Neringa Kolkaitė BNS teigė, kad renginio organizatoriai informavo į mitingą planuojantys surinkti iki 10 tūkst. žmonių.

Atsakingų tarnybų vadovus ketvirtadienį ryte į pasitarimą sukvietęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas paragino žmones protestuoti taikiai ir pabrėžė, kad pareigūnų nusiteikimas – geranoriškas.

„Raginu ir visus mitingo dalyvius išlaikyti rimtį ir viešąją tvarką, savo nuomonę ir pilietinę poziciją reikšti taikiai“, – feisbuke parašė ministras.

„Demokratijos stiprybė - nuomonių skirtumas ir kompromiso ieškojimas debatuose“, – sakė jis.

Su mitingo dalyviais žada susitikti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Bus laikinų eismo ribojimų

Vilniaus miesto savivaldybė praneša, kad dėl kovo 15 d. VšĮ „Laisvės TV“ organizuojamos protesto akcijos „Mes kaltinam!“ prie Lietuvos Respublikos Seimo bus laikinų eismo ribojimų:

•    nuo 7 val. iki 21 val. bus draudžiamas automobilių stovėjimas Gynėjų gatvės dalyje ties nacionaline M. Mažvydo biblioteka.

•    nuo 15 val. iki 21 val. bus draudžiamas transporto eismas Gedimino prospekto dalyje tarp V. Kudirkos ir A. Goštauto gatvių.

Eismo dalyviai prašomi būti atidūs, laikytis kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
O dalyvavo čiut virš 500 konservuotų šprotų

už ką ir prieš ką

už ką ir prieš ką portretas
Kad algos mažos, kainos kyla ir buvo vagiami milijonai, mitingo nereikėjo, o dabar dėl neaiškaus burbulo keliamas sąmyšis. Partijos kiša vienos kitoms pagalius vietoj to kad dirbtų valstybės labui, šlykštu žiūrėti. Kaip ten bebūtų, valstiečiai yra mažiausiai korumpuota partija per 30 metų.

Įdomu

Įdomu portretas
O įdomu,kaip žaliagandriai atsiskaito su savo klounu apie ,,komentarų''rašymą?Irgi nufotografuoja ir pateikia savo žaliaraudoniam vadui?
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių