Prie nugriauto policijos pastato naftos teršalai teka į Nerį

Sostinės aplinkosaugininkai ir savivaldybės atstovai praneša likvidavę prieš kelias savaites pastebėtą taršos šaltinį prie buvusio kelių policijos pastato Giraitės gatvėje sostinėje. Tiriama, ar nafta lietaus nutekamuoju vamzdžiu į Nerį galėjo tekėti ilgesnį laiką.

Kaip BNS informavo Vilniaus aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vyriausiasis specialistas Justinas Jurčiukonis, lietaus nutekamuoju vamzdžiu į Nerį tekantys naftos produktai užfiksuoti dar gegužės 13-ąją, gavus pranešimą. Tuomet padedant ugniagesiams-gelbėtojams, pastatyti vadinamieji bonai, tarša sustabdyta.

Teršalai vėl pastebėti gegužės 21-ąją, pastatyti papildomi bonai, bendrovės „Grinda“ paprašyta pateikti inžinerinių tinklų žemėlapius. Praėjusį trečiadienį nustatyta, kad taršos šaltinis – netoliese buvusi naftos bazė.

„Nustatyta, kad taršos šaltinis yra po Tūkstantmečio gatve patiestas vamzdis, jis sujungtas su lietaus nutekėjimo sistema ir eina nuo buvusios naftos bazės Vilkpėdės gatvėje. Vamzdynas apeina naftos gaudyklę, įrengtą Savanorių prospekto žiedinėje sankryžoje. Bendrovė „Grinda“ nedelsdama atliko vamzdžių perjungimą ir visą srautą nukreipė į naftos gaudyklę“, – BNS sakė J.Jurčiukonis.

Paimti upės vandens mėginiai parodė, kad upės vandens kokybė atitinka normas. Šiuo metu laukiama informacijos apie atliktus darbus ir aiškinamasi, kas atsakingas už vamzdynų priežiūrą. Pasak aplinkosaugininko, įvykio vieta tikrinama nuolat, bonai palikti. Perjungus vamzdynus teršalų nebebuvo nustatyta.

Tiriama, ar teršalai į upę galėjo tekėti ilgesnį laiką.

Buvusį kelių policijos pastatą įsigijo Vokietijos kapitalo mažmeninės prekybos tinklo valdytoja „Lidl  Lietuva“. Pastatas nugriautas kovo pabaigoje.


Šiame straipsnyje: naftateršalaiNeris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių