Prezidentės kalboje – ir pašaipa dėl G. Kėvišo atleidimo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kritikuoja, jog pasitikėjimą praradusio Lietuvos operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo Gintauto Kėvišo atleidimas tampa sudėtingesnis už Valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo programos įgyvendinimą.

Kultūros ministrė žada laikytis visų teisinių procedūrų vertinant jo galimybes likti pareigose, sako jos patarėjas.

D.Grybauskaitė ketvirtadienį skaitydama metinį pranešimą keliskart kritikavo valdančiuosius stokojant politinės valios priimant „gyvybiškai svarbius sprendimus“, taip pat netiesiogiai užsiminė ir apie G.Kėvišą.

„Bebaimius sprendimus gali daryti tik laisva, nesusisaisčiusi ranka. Kai ją vedžioja nematomi interesai, net ir vieno direktoriaus pakeitimas tampa sudėtingesnis nei visa šimtmečio kultūrinė programa“, - teigė prezidentė.

Ministrės Lianos Ruokytės-Jansson atstovas Viktoras Bachmetjevas sako, kad kritikos ministrė neįžvelgia, bei žada, kad vertinant G.Kėvišo elgesį bus laikomasi visų teisės aktų.

„Ministrė pozityviai žiūri į prezidentės pranešimą. Ministrė čia neįžvelgia kritikos, bet mes visą laiką pabrėžiame, kad viską darysime laikydamiesi teisės aktų reikalavimų“, - BNS sakė ministrės atstovas.

Net kelios institucijos aiškinosi situaciją, kai pernai LNOBT už 390 tūkst. eurų pasirašė trijų koncertų rengimo sutartis su Kipre registruota G. Kėvišo sūnaus Martyno įmone „Riverside music LTD“. G. Kėvišas  sutarčių nepasirašė, tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba, Specialiųjų tyrimų tarnyba vadina nusišalinimą nepakankamu siekiant išvengti korupcijos rizikos, Vyriausioij tarnybinės etikos komisija priėmė sprendimą, jog G.Kėvišas supainiojo interesus ir ministrei rekomendavo skirti jam drausminę nuobaudą. Kultūros ministrė šiuo metu dar vertina VTEK sprendimą, G.Kėvišui viena drausminė nuobauda jau skirta.

G.Kėvišas iš „Riverside music LTD“ pats gauna pajamas kaip konsultantas, interesų deklaracijoje nurodo 2010-aisiais gavęs beveik 607 tūkst. eurų.

G.Kėvišą  iš pareigų trauktis ragina visi šalies vadovai, kultūros ministrė. G.Kėvišas to daryti sako neketinantis ir akcentuoja, kad teatras buvo priverstas pirkti koncertus iš sūnaus vadovaujamos įmonės „Riverside Music Ltd“, nes būtent ši įmonė turėjo išskirtines teises atlikėjų ir orkestrų koncertams Baltijos kraštuose ir Vidurio Europoje surengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Ankščiau man Lietuvos operos ir baleto teatras (LNOBT) buvo kultūros oazė, bet dabar aš ten neinu.........

nelygink

nelygink portretas
Vilytė pasirašė dėl 700 eurų, Kėvišas - dėl milijonų, o pats į kišenę iš to įsidėjo šimtus tūkstančių...

Kodel

Kodel portretas
Kodel Vilyte nesitraukia, o Kevisas turi trauktis? Juk abu pirko is savu
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių