Prezidentė su vaikais margino kiaušinius

  • Teksto dydis:

Artėjant šv. Velykoms Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi Nemenčinėje, kur Vilniaus krašto etnografijos muziejuje susitiko su lietuvių ir lenkų mokyklų vaikais bei krašto bendruomenės atstovais ir dalyvavo edukacinėse velykinėse dirbtuvėse.

„Šv. Velykos – pavasario atbudimo šventė. Ji atneša gyvybės ir džiaugsmo, suteikia drąsos ir pozityvios energijos naujiems darbams. Minėdami Vietos bendruomenių metus, matome, kaip svarbu veiklios, darbščios ir pilietiškos bendruomenės, kuriančios naujas ir puoselėjančios senąsias Lietuvos etnografines tradicijas“, – sakė Prezidentė.

Šalies vadovė išbandė naujas marginimo technologijas bei tradicinius margučių dažymo metodus, susipažino su verbų rišimo ir žvakių liejimo technika. Pasak Prezidentės, įkvepianti Vilniaus krašto bendruomenės veikla, prie kurios prisijungia įvairaus amžiaus žmonės, rodo, kad sujungus pastangas kiekvienas iš mūsų gali prisidėti prie reikšmingų ne tik savojo krašto, bet ir visos valstybės pokyčių.

Valstybės vadovė taip pat susipažino su etnografijos muziejaus ekspozicija ir edukacine veikla. Vilniaus krašto muziejus lankytojams pristato kaimynystėje gyvenančių lietuvių, rusų, lenkų, baltarusių tautines tradicijas.

Prezidentė pasveikino Nemenčinės bendruomenę su artėjančiomis šv. Velykomis ir palinkėjo visiems šviesos ir džiaugsmo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaclovas Kulys

Vaclovas Kulys portretas
Vau,pžmiršo Priekuliškiui pamarginti...

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Pavadinimas padlaižūniškas, iškreipiantis tikrovę. Turėjo būti: "Vaikai mokino prezidentę marginti kiaušinius" Jeigu klystu skm.8 662 33770.

Anonimas

Anonimas portretas
Netikęs padlaižūniškas pavadinimas, o turėjo būti toks: "VAIKAI MOKINO PREZIDENTĘ MARGINTI KIAUŠINIUS" Mano tel. 8 662 33770.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių