Prezidentė išrinko puokštę savo anglų kalbos mokytojai

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Tarptautinės mokytojų dienos proga pasveikino visus šalies mokytojus.

Šalies vadovė sostinės gėlių turgelyje išrinko puokštę ir savo anglų kalbos mokytojai.

Sveikindama su švente prezidentė pabrėžė, kad mokytojai – pašaukimo žmonės, savo kūrybiškumu ir išmintimi ugdantys naująją kartą, kuri lems valstybės ateitį.

„Išugdytos laisvos, išsilavinusios, Lietuvą branginančios asmenybės šiandien puikiai įprasmina visas mokytojų pastangas. Lietuvos valstybingumo istorijoje įrašyti visų šalies mokytojų, nuopelnai“, – sakė šalies vadovė.

Šventės proga prezidentė mokytojams palinkėjo, kad jų darbas kasdien būtų paremtas pagarba ir įsiklausymu, o padrąsinantis žodis visuomet pasiektų kiekvieno mokinio širdį.

Pabrėžia mokytojo pašaukimo reikšmę

Sveikindami pedagogus Tarptautinės mokytojų dienos proga šalies vadovai pabrėžia pašaukimo reikšmę ugdant vaikus, ragina mokytojus didžiuotis savo profesija ir darbais. Premjeras Saulius Skvernelis mokytojams skirtame sveikinime kalba ir apie planuojamas permainas, nors konstatuoja, kad negali tam pasiūlyti didelių lėšų.

„Žinau, kad atlyginimų klausimas šiandien yra skaudžiausias. Negaliu pažadėti sprendimo per dieną, bet konkurencingas mokytojo atlyginimas yra vienas iš mūsų Vyriausybės tikslų. Kol kas suradome lėšų tiek, kiek valstybė yra pajėgi, nesupriešindami nei vienos socialinės grupės, kuriai šiandien sunku gyventi“, – ketvirtadienį socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje parašė premjeras.

Jis aiškina, kad dabar švietimo sistemai skiriami finansai nėra panaudojami efektyviai ir nepasiekia tų, kuriuos turėtų.

„Kartu su Vyriausybe padarysime viską, kad per artimiausius metus situacija pasikeistų. Finansai visų pirma turi būti skirti tiesiogiai su mūsų vaikais dirbantiems žmonėms, o ne pastatams, administracijai ar dar kam nors (...). Mes priimsime etatinį darbo apmokėjimą. Ne vienu kartu, nes valstybei ši našta per didelė, o etapais. Suformuosime teisingesnę apmokėjimo tvarką, kuri įvertintų ir papildomus mokytojų atliekamus darbus. Padidinsime galimybes mokytojams mokyti du dalykus ir tokiu būdu – ypač regionuose – turėti pilną darbo krūvį“, – vardija premjeras.

Dėkodamas mokytojas už darbą S.Skvernelis ragina juos nepamiršti didžiuotis savo profesija ir savo pavyzdžiu vaikams parodyti mokytojo darbo prestižą. „Pelnytai didžiuotis savo nuveiktais darbais“ mokytojus ragina ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Mokytojams savo sveikinime dėkojanti švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė linki jiems ištikimybės pašaukimui.

„Kartu turime sutelkti visas pastangas, kad kurtume geresnę mokyklą, kurioje gera kiekvienam“, – ragina ministrė.

Tarptautinė mokytojų diena minima kasdien spalio 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastabioji

Pastabioji portretas
Ne kasdien, o kasmet spalio 5 dieną :-)

It is fine

It is fine portretas
Kad ne po mirties..................

snieguolė

snieguolė portretas
Prezidentė 1983 baigė Leningrado A. Ždanovo universitete politinės ekonomijos studijas, 1983 m. Maskvos visuomenės mokslų akademijoje įgijo ekonomikos mokslų kandidato laipsnį. Neabejotinai anglų kalbos mokytoja verta to , kad šiandien būtų išskirtinai pagerbta.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių