Prasideda Dievo gailestingumo savaitės renginiai – bus ribojamas eismas

Šeštadienio vakarą krikščionys rinksis į ekumeninę Šviesos kelio procesiją Vilniaus gatvėmis nuo Aušros Vartų Gailestingumo Motinos koplyčios iki Dievo Gailestingumo šventovės.

Procesija, primenanti visus jungiantį Dievo Gailestingumą, iš Aušros Vartų pajudės 21 valandą. Dalyviai kviečiami atsinešti žvakių.

Pasibaigus procesijai visa parą veikiančioje Vilniaus Dievo gailestingumo šventovėje bus giedamas Apreiškimas Jonui (Apocalypsis Joannis).

Kaip skelbė ELTA, Didįjį penktadienį prasidėjusį Dievo gailestingumo devyndienį per Atvelykį vainikuos visame pasaulyje minimas Dievo gailestingumo sekmadienis.

Vilniuje „užgimusią“ Dievo gailestingumo šventę įteisino popiežius Jonas Paulius II, ji švenčiama pirmąjį sekmadienį po Velykų. Šiemet tai bus balandžio 8 diena.

Vilniuje gyvenusi šventoji Faustina, pagal kurios regėjimą nutapytas Gailestingojo Jėzaus paveikslas, gerbiamas Dievo gailestingumo šventovėje Vilniaus centre, savo dienoraštyje rašė, kad maldų devyndieniu rengiantis Gailestingumo šventei Jėzus paragino ją melstis už kitus žmones.

Devynias dienas, vienijantis su Kristaus auka ant kryžiaus už mūsų ir viso pasaulio išganymą, tikintieji kalba Dievo gailestingumo vainikėlį. Šią maldą šventajai Faustinai Jėzus padiktavo Vilniuje 1935 m. rugsėjo 13-14 dienomis.

ELTA primena, kad visame pasaulyje žinomą Dievo Gailestingumo apaštalę M. Faustiną Kowalską teologai priskiria žymiausiems Bažnyčios mistikams.

1905 metų rugpjūčio 28 dieną Lenkijoje, Glogoveco kaime (dabar Lodzės vaivadija), gimusi Helena Kowalska pašaukimą pajuto vos septynerių. Po 10 metų nutarė stoti į vienuolyną, tačiau tam pasipriešino tėvai, todėl metus dirbo vienoje Lodzės parduotuvėje. Norėdama stoti į vienuolyną ji išvyko į Varšuvą. Dievo Motinos Gailestingumo vienuolijos vyresnioji pažadėjo ją priimti, bet patarė kurį laiką padirbėti.

Metus padirbusi namų padėjėja H. Kowalska pradėjo vienuolinį išbandymą - postulatą, po pusmečio išvyko į noviciatą Krokuvoje, o 1926 m. balandį per įvilktuves gavo abitą ir vienuolinį sesers Marijos Faustinos vardą.

Pirmą kartą būsima šventoji į Vilnių atvyko 1929-aisiais, o nuo 1933 metų čia apsigyveno ilgesniam laikui.

Kaip rašoma lietuviškame F. Kowalskos dienoraščio leidime, savo gyvenimą sesuo Faustina paaukojo kaip auką už nusidėjėlius ir dėl to taip pat patyrė daug kančių, „idant jomis gelbėtų sielas“. Visiškai nusilpusi fiziškai, bet subrandinta dvasiškai, pasiekusi mistinę vienybę su Dievu, sesuo Faustina mirė 1938 m. spalio 5 d. Tuomet jai buvo vos 33 metai, iš jų 13 praleido vienuolyne.

2000 metų balandžio 30 dieną Jėzaus gailestingumo apaštale vadinta sesuo Faustina Romoje paskelbta šventąja.

Vilniaus arkivyskupija primena, kad Dievo Gailestingumo savaitę Antakalnyje esantį Šv. Faustinos namelį galima aplankyti nuo 10 iki 17 valandos. Prie stebuklingo Gailestingojo Jėzaus paveikslo, kuris gerbiamas Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje, tikintieji gali melstis visą parą. Tiesioginė transliacija iš šventovės visą parą vyksta internetu.

Plačiau apie eismo ribojimus mieste skaitykite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dedukas

dedukas portretas
dievas gailestingas bet ne visiems NESJIE ZINO KA DARO dievas teisingumas vo cia ir yra skirtumas ponas nueina i baznycia duoda daug pinigu nuo zmoniu pavogtu ir galvoja kad dievas atleis o gi dievulis viska mato brangieji DIEVAS NEMATERIALISTAS JAM REIKIA GERU DARBU OJU GI NERA MES MOKAM MELUOTI JUODINTI VOGTI SUKCIAUTI VO MUSU GERIEJI DARBAI ponai garbingieji galit eiti keliais aplink baznycia bet jusu darbeliai sunkus lietuva zlugdoma savanoriskai akivaidziai

Anonimas

Anonimas portretas
Dievas gailestingas.Bet su zmonemis nekas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių