Pradėti Neries krantinės dangos tvarkymo darbai

  • Teksto dydis:

Ilgus metus vystytos diskusijos apie Neries krantinės sutvarkymą virsta  realiais darbais: ties Karaliaus Mindaugo tiltu dešiniajame krante jau pradėta remontuoti danga, kad vilniečiai ir miesto svečiai galėtų saugiai ir patogiai vaikščioti prie upės, sportuoti ir ilsėtis pamėgtose krantinės vietose.

Prieš 40 metų įrengtoje ir neremontuotoje krantinėje daug kur ištrupėjęs betonas, išlindusi armatūra, o per nesandarias konstrukcijas patekęs upės vanduo yra išplovęs gruntą, todėl po krantinės pagrindu formavosi tuštumos, atsirado įgriuvos.

Šiuo metu atkarpoje nuo Karaliaus Mindaugo iki Žaliojo tilto krantinės betoninės suirusios plokštės atidengiamos, iki upės lygio (kai kur ir giliau), esamos ertmės po danga užpildomos betonu, kad vanduo nebeplautų grunto, vėliau bus klojama ir danga. Remonto darbai šiemet tęsis, kol leis oro sąlygos.

Per kitų metų vasarą  planuojama pilnai suremontuoti suirusias betonines plokštes dešiniajame upės krante nuo Žirmūnų iki Liubarto tilto, taip pat sutvarkyti betonines plokštes kairiajame krante – nuo Vilnelės upės iki Verslo trikampio.

Kad miestiečiai turėtų kuo daugiau veiklos prie Neries,  kartu su privačia iniciatyva suplanuota atgaivinti ne tik laivybą, bet ir įrengti lauko kavines, investuotojai bus kviečiami teikti pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
kaip man kaunietei "idomu" skaityti kad tvarkoma krantinė Vilniuje,Tuoj bėgsiu pažiūrėti...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių