Pradėjus mokėti kompensacijas privačiuose darželiuose įkurta naujų vietų

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo 1 d. įsigaliojo sostinės Tarybos sprendimas mokėti 100 eurų kompensacijas privačius darželius pasirinkusioms vilniečių šeimoms.  Per vasarą dalis privačių darželių spėjo susiplanuoti ir įsteigti beveik 1000 naujų vietų jau nuo šių metų rugsėjo: palyginti praėjusių metų rugsėjo duomenis, kai į privačius darželius susirinko apie 3000 vaikų, šią rugsėjo pirmąją pasirašytos jau 3968 trišalės sutartys  tarp vaikų tėvų, Savivaldybės ir privačių darželio atstovų.

Šie skaičiai dar nėra galutiniai, nes tėvai rugsėjo mėnesį ir toliau registruoja vaikus į privačius darželius, tad eilė į valstybinius darželius automatiškai dar sutrumpės.

„Naujoji tvarka dėl 100 eurų skyrimo tėvams, vedantiems vaiką į privatų darželį, pasiteisino ir veikia efektyviai. Noriu atkreipti dėmesį, kad tėveliai, pasinaudoję 100 eurų parama ir nuvedę vaiką į privatų darželį, atlaisvina vietą valstybiniame darželyje ir tokiu būdu sumažina eilę vaikų, laukiančių vietos savivaldybės darželyje.“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Su savivaldybe šiuo metu bendradarbiauja 87 privatūs darželiai Vilniuje.  Nevalstybinių darželių atstovai su savivaldybe yra pasirašę memorandumą, kuriuo siekiama bendro tikslo – sukurti daugiau vietų sostinės privačiuose darželiuose bei stiprinti abipusį pasitikėjimą ir bendradarbiavimą.

Šiemet į valstybinius darželius buvo pakviesta daugiau nei 6,5 tūkst. mažųjų vilniečių, bet prieš rugsėjį eilėje į Vilniaus savivaldybės darželius laukiančius pasiekė gera žinia apie priėmimą į atsiradusias 1175 papildomas vietas: nuo rugpjūčio 1 dienos atsilaisvino 493 vietos į valstybinius darželius, dar 682 papildomos vietos atsirado daugeliui Vilniaus darželių padidinus vietų skaičių darželinukų grupėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių