Policija apie grafitininko Solomono medžioklę: tai kainuoja labai daug resursų

  • Teksto dydis:

Neseniai žiniasklaidoje garsiai nuskambėjo žinia, kad apie dešimt metų ieškoti „Solomon“, „Runch“, „Gigs“, „Quaz“ ir kitais užrašais miesto sienas teplioję grafičių piešėjai sugauti – iš viso 13 asmenų. Pasak policijos atstovų, iš pradžių atrodė, kad sučiupti Solomoną ir jo bendrininkus bus lengva, tačiau vėliau paaiškėjo, kad teks išeikvoti didžiulius resursus.

 

„Atliktas be galo didelis analitinis darbas. Reikėjo nustatyti asmenis, kurie slypi po tais „tagais“ [parašais – LRT.lt]. <...> Iš pat pradžių atrodė, kad tai bus pakankamai lengva užduotis, tačiau, tyrimui įsibėgėjus, pamatėm, kad reikės išeikvoti daug resursų. Galiu pasidžiaugti, kad tai pavyko“, – sako Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Marekas Gulbinovič.

Anot pareigūno, „tagų“ autoriai nuolat keičiasi.

„Ši tema gana populiari – „tagų“ autoriai nuolat keičiasi. Yra tam tikros grupės, <...> pastaruoju metu atsiranda naujų, atvažiuoja asmenys iš kitų miestų, užsienio šalių. Kaip ir mūsų gyventojai važiuoja ten“, – sako M. Gulbinovič.

Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Nors toli gražu ne visi grafičių piešėjai yra suinteresuoti legaliomis vietomis, policijos atstovas primena, kad sostinėje yra vietų, kur grafičius piešti ant sienų galima teisėtai.

„Yra vietų, kur grafičių piešėjai gali išreikšti savo fantaziją, ir tokių vietų Vilniuje yra ne viena. Labai viliuosi, kad tie asmenys pasinaudos proga“, – sako policijos atstovas.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dienai

Dienai portretas
Kam rasineji angliskai,ka negali lietuviskai rasyt, ir dar kiste kisi angliskus zodzius vietoj lietuvisku! susidaro yspudis kad redaktoriai zydeliai kurie visur bruka ta anglu kalba...

Urte

Urte portretas
Skirti tokia bauda,siems jaunuoliams,nors kiti ir jau tetusiai,nuvalyti visas sienas,isdazyti.palikti toki nuosprendi,koki 10 metu,kur tik atsiras tepliones ant sienu jie turi nuvalyti.Pamatysit,jie patys isgaudys tuos peckelius.Nereikes net liesu is valstybes biudzeto.

Nu

Nu portretas
O tai kokios problemos? Zulikeliai-peckeliai sugauti, beliko israsyt saskaita ir perduot antstoliams vykdyt
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių