Pokyčiai neaplenkė ir sostinės Laisvės prospekto

  • Teksto dydis:

Vilniuje vykstant intensyviems gatvių tvarkymo darbams, pokyčiai neaplenkė ir sostinės Laisvės prospekto – sutvarkyta prospekto dalis nuo Architektų gatvės viaduko iki Oslo gatvės.

1,6 km prospekto dalyje paklotas ištisinis asfaltas, pakeisti kelio bortai, sutvarkyti įvažiavimai į kiemus, autobusų sustojimo aikštelės ir atnaujintas ženklinimas. Prospekto remontui Vilniaus savivaldybė skyrė apie 200 tūkst. eurų, rašoma pranešime spaudai.

„Laisvės prospektu kasdien pravažiuoja apie 51 tūkst. vilniečių, gyvenančių Lazdynų, Karoliniškių ir Viršuliškių rajonuose. Atnaujinus prospektą, gerokai pagerėjo susisiekimas kasdien keliaujantiems judriausia šių rajonų gatve. Kitąmet planuojame sutvarkyti ir liksią prospekto atkarpą Karoliniškių rajone“, – sako Vilniaus vicemeras Linas Kvedaravičius.

Atnaujinus prospektą, gerokai pagerėjo susisiekimas kasdien keliaujantiems judriausia šių rajonų gatve.

Pernai savivaldybė suremontavo 1,2 km ilgio atkarpą kitoje Laisvės prospekto pusėje: dangą, pakeitė kelio bortus ir atnaujino ženklinimą. Taip pat sutvarkytos prieigos prie Lietuvos parodų ir kongresų centro „Litexpo“: įrengta nauja viešojo transporto laukimo stotelė, pėsčiųjų takai.

Pavasarį Laisvės prospekte įrengta ir nauja, saugi požeminė pėsčiųjų perėja. Lazdynų, Karoliniškių ir Viršuliškių rajonus skiriantis itin judrus šešių eismo juostų Laisvės prospektas tapo saugesniu tiek dviratininkams, tiek pėstiesiems. Naujojoje 43 m ilgio ir 4 m ilgio perėjoje įrengti du dengti įėjimai ir išėjimai į Laisvės prospektą, abiejose perėjos pusėse atsirado du žmonėms su negalia pritaikyti keltuvai, laiptai, apšvietimas, vandens nuotekų tinklai bei vaizdo stebėjimo kameros.

Šiuo metu Vilniuje taip pat tvarkomos Parodų, Miškinių, Sausio 13-osios, Antakalnio, B. K. Balučio, Pelesos, Džiaugsmo, Kaminkelio, Žarijų, Kauno Vokės, Olandų, Panerių, Sibiro, Markučių, Ramunių ir kitos sostinės gatvės.

Šiemet įvairiose sostinės seniūnijose bus sutvarkyta net 80 kilometrų gatvių, beveik 10 km iš jų - žvyrkeliai, bus sutvarkyta 350 įvažiavimų į daugiabučių namų kiemus, paklota apie 20 km naujų šaligatvių ir suremontuota 16 km susidėvėjusių. Tam skirtos rekordinės lėšos – 27 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Mikas

to Mikas portretas
o patys uz savo pinigus negalit savo kiema pagrazint? vis laukiat kad dykai darys,nebe sovietmetis dabar...

Mikas

Mikas portretas
O praplėsti daugelyje kiemų automobilių aikšteles neatsirado lėšų ir noro? Pavyzdžiui korėtomis pievelėmis? Jankausko g. kieme tik takeliai padengti plytelėmis, o įrengti korių vietoj buvusių džiovyklų (gal projektai pasenę?) niekaip nesusiprotėta. Gal reikia prieš vykdant projektus apsilankyti tuose kiemuose?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių