Po Vilniaus senamiestį rieda estetiški suvenyrų prekiautojų vežimėliai

  • Teksto dydis:

Gintaro dirbinius ir kitus tradicinius suvenyrus sostinėje parduodantys smulkieji verslininkai nuo šiol prekiaus iš vežimėlių. Savivaldybės Miesto plėtros departamento Estetikos skyriui rekomendavus, į Pilies gatvę ir K. Sirvydo skverą jau išriedėjo pirmieji aštuoni architektų suprojektuoti šiuolaikiški dviračiai vežimėliai.

„Tokių originalių prekybos vietų sostinės Senamiestyje turėtų atsirasti kur kas daugiau. Modernūs vežimėliai dera prie Senamiesčio aplinkos. Tikiuosi, kad ir kiti prekeiviai paseks jų pavyzdžiu,“ – sako Vilniaus mero patarėja Dalia Bardauskienė.

Pasigaminti modernias prekybos vietas savivaldybė pirmiausiai paskatino suvenyrų prekiautojų ir amatininkų asociacijos narius, kurie buvo aktyvūs ir investavo į naujo tipo prekybos įrangos projektavimą bei gamybą.

„Vežimėlis – funkcionalus: lengvai transportuojamas, patogiai susideda, turi skėtį nuo saulės, atrodo estetiškai ir dera prie aplinkos. Tokia prekybos vieta tikrai nedaro gėdos sostinei ir prekiautojams“, – sako Vilniaus senamiesčio suvenyrų prekiautojų ir amatininkų asociacijos prezidentas Jurijus Olechas.

Prieš trejus metus sostinės savivaldybės Taryba nusprendė, kad tuo metu Pilies gatvės paviljone prekiavę smulkieji verslininkai turi perkelti prekyvietes prie Aušros Vartų ir Daukšos gatvių sankirtos, ir įpareigojo prekiautojus pasirūpinti estetiškomis prekybos vietomis Senamiestyje.

Pasak prekiautojų, vieno mobilaus vežimėlio kaina – daugiau nei 1000 eurų. Šiemet Senamiesčio seniūnija jau yra išdavusi 223 leidimus prekiauti Senamiestyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių