Po teroro išpuolių Europoje per „Velomaratoną“ bus sustiprintas saugumas

  • Teksto dydis:

Po pastarųjų dienų teroro išpuolių Europoje, sekmadienį vyksiančio „Velomaratono“ metu Vilniuje organizatoriai ir policija ruošiasi imtis papildomų saugumo priemonių.

„Policija „Velomaratono“ metu imasi ypatingų saugumo priemonių. Vilniaus centre vienu metu susiburs tūkstančiai žmonių, todėl jos yra būtinos. Ypač atsižvelgiant į pastarojo meto išpuolius Vakarų Europoje. Pirmąsyk „Velomaratono“ šventės metu bus sustiprintos antiteroristinės priemonės, saugančios nuo išpuolių automobiliais. Plačiau apie jas saugumo sumetimais pasakoti nereikia, tačiau galima garantuoti, kad šiuo požiūriu „Velomaratono“ dalyviai ir svečiai bus saugūs“, - pranešime cituojamas Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis.

Pirmąsyk „Velomaratono“ metu trasoje patruliuos ir policija su specialiais tam pritaikytais dviračiais. Juos organizatorių prašymu suprojektavo ir pagamino Lietuvos įmonė „Baltik Vairas”.

Specialiai policijai sukurti dviračiai yra išskirtinės geometrijos, skirti universaliam važiavimui įvairia danga. Grandinės žvaigždės yra sustiprintos, sumontuoti diskiniai stabdžiai. Šviesos žibintai sumontuoti pagal Vakarų Europos valstybių standartus – kai dviratis sustoja, automatiškai įsižiebia ir galinis, ir priekinis žibintai.

Drauge „Velomaratone“ patruliuos ir „velomedikai“.

Sekmadienio renginyje laukiama apie 10 tūkst. dalyvių.


Šiame straipsnyje: Velomaratonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nuo kada mes tapom juodukų vergais? - juos gelbstim, čia gabenamės, šeriam, ir tuo pačiu kažkaip norim nuo jų apsisaugot; tas 'Velomaratonas' turi vykt su šūkiu: "NE ateiviams!".

kaunietis

kaunietis portretas
ir vėl nesveikas susireikšminimas... kam rūpi Europos užkampis Baltarusijos pasienyje?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių