Po gero dešimtmečio rekonstruojamas Operos teatro fontanas

Sostinėje prie Operos ir baleto teatro pradedamas tvarkyti didžiulis fontanas ir jo prieigos.

Fontanui sutvarkyti sostinės savivaldybė konkurso būdu atrinko rangovą „Poolservice.LT“, su kuriuo pirmadienį pasirašyta sutartis. Vilniečiai ir miesto svečiai atgimusį fontaną ir sutvarkytas Teatro prieigas išvys jau kitų metų vasarį. Atnaujinimo darbams iš miesto biudžeto lėšų skirta apie 300 tūkst. eurų.

Fontano rekonstrukciją ketinama pradėti jau šią savaitę. Tvarkant fontaną, bus atnaujintos fontano granito apdailos plokštės, keičiamos ištrupėjusios baseino dugno plytelės, bus įrengtas visiškai naujas vamzdynas, vandens baseino hidroizoliacija, keičiama elektros instaliacija, povandeninis spalvotas apšvietimas, įrengiama automatinė vandens dezinfekcijos sistema, vandens lygio kontrolė ir kt.

Atnaujinant fontaną bus suremontuotos ir granitinės atraminės sienutės ties Vilniaus ir Tilto gatvių sankryža, pėsčiųjų takai aplink fontaną Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro prieigose. Kad takai taptų patogūs ir saugūs pasirūpins savivaldybės įmonė „Grinda“. Šiuo metu darbai jau verda Vilniaus gatvės dalyje ir J. Lelevelio gatvėje: jau klojamos naujos šaligatvių plytelės, atnaujinamos granito plokštės.

Po kelių savaičių darbai persikels į A.Vienuolio, vėliau į A. Goštauto gatves. Čia taip pat bus atnaujinti šaligatviai, kelio bortai ir granito plokštės. Skaičiuojama, kad teatro prieigoms sutvarkyti prireiks apie 40 tūkst. šaligatvio plytelių, bus atnaujinta apie 1000 granitinių atraminių sienučių.

Vien tink prieigų sutvarkymui savivaldybė skyrė dar apie 200 tūkst. eurų, o likusių dalį - apie 240 tūkst. eurų skyrė Operos ir baleto teatras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kuo tas dešimtmetis buvo "geras", kad net fontaną reikia rekonstruoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių