Piktinasi tvarka Gedimino prospekte: eismas savaitgalį draudžiamas tik teoriškai

  • Teksto dydis:

Gedimino prospektu savaitgaliais automobiliais važiuoti draudžiama (išskyrus kelias išimtis).

Bet, kaip pastebi Lietuvos pėsčiųjų asociacijos steigėjas Eduardas Kriščiūnas, vairuotojams tai nė motais, pavyzdžiui, praėjusį šeštadienį 13 val. per 10 minučių jis čia suskaičiavo net 49 pravažiuojančius automobilius.

„Policija nekontroliuoja, bet, kita vertus, savivaldybė stato ženklus ir įsivaizduoja, kad, pastačius ženklą, tinkamas eismas bus užtikrintas. Iš tikrųjų abi institucijos turi dirbti kartu“, – pabrėžia E. Kriščiūnas.

Pasak jo, eismo Gedimino prospektu tvarką puikiai užtikrino 2003-aisiais pastatyti užtvarai, bet jie sugedo po pusmečio nuo įrengimo ir problema vėl paaštrėjo.

„12 metų mes turime tokią situaciją, kai [Gedimino prospektu] per valandą pravažiuoja 300 automobilių, kai tai yra draudžiama. Tai per 12 metų pravažiavo keliasdešimt tūkstančių automobilių ir savivaldybei bei policijai visa tai tinka“, – piktinasi Lietuvos pėsčiųjų asociacijos steigėjas.

Taip pat jis pažymi, kad prospekte galioja „Gyvenamosios zonos“ ženklas, o tai reiškia, kad maksimalus greitis čia yra 20 km/val.

Sekmadienį, norint atkreipti dėmesį į šią problemą, organizuojama pėsčiųjų akcija.

Daugiau apie tai – pokalbyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ka

ka portretas
isdarineja komunistine valdzia su Vilniumi buvo /zuoko/isplestas istorinis paveldas brukas kuri kiti miestai saugo o jis atiteko komunistiniams runkeliams vienkiemiuose ir tylu grazu sekantis liokajus nieko nedaro su musu istorijos ir garbingos praeities simboliu Gedemino bokstu ir tai ko gero vel samoningas tautos simboliu naikinimas nes neranda lesu kalno sutvarkymui ir specialiai vilkina nes pavasari jau nebus kaltu o kalta bus aplinka kaip ir visados juk tai aiskus kgb isikisimas kersijant uz tilto stabu nukelima o gal ir lenku rekianciu nase vilno neskaitant kitu zydu rusu kuriu apstu....

Nevykėliai

Nevykėliai portretas
Nevykėliai, nežinau kito žodžio, kurie jungiasi į tokias asociacijas. Kovoti su transportu tai taip pat kvaila, kaip kovoti su namais ar maistu. Ir tas Gedimino pr. nėra kažkokia šventa boružėlė, kad juo važiuoti negalima.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių