Perpildytus šiukšlių konteinerius Vilniuje žadama ištuštinti per tris dienas

  • Teksto dydis:

Dėl nuo gegužės pasikeitusios šiukšlių vežimo tvarkos Vilniuje susikaupus daug šiukšlių, Vilniaus savivaldybė žada šiukšles išvežti per artimiausias tris dienas.

Savivaldybės įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ (VASA) direktorius Rimantas Juknevičius patikino, kad nesklandumų priežastys su atliekų vežėjais išsiaiškintos penktadienį.

„Buvo sutarta, kad jie ištuštins perpildytus konteinerius vėliausiai per tris dienas. Komunalinių atliekų reforma įsigaliojo gegužės 1-ąją dieną, kuri buvo nedarbo diena. Dėl pasikeitusių aptarnavimo grafikų ir zonų, vairuotojai užtruko susipažindami su naujais maršrutais – vežėjai kilusias problemas pripažįsta ir žada nepagailėti pastangų, kad artimiausiomis dienomis miestas taptų švarus bei toks ir liktų“, – pranešime spaudai sakė R. Juknevičius.

Anot pranešimo, sutarta koreguoti paskelbtą šiukšlių vežimo grafiką pagal gyventojų poreikius.

Savo ruožtu Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis dar ketvirtadienį „Facebook“ paskyroje pranešė, kad su vežėjais sutarta, jog gegužę jie veš šiukšles, kurias būtų vežę pagal senus grafikus. Jis pripažino, kad sprendimas iki vieno karto per savaitę sumažinti šiukšlių išvežimą kai kuriose vietose, ypač prie daugiabučių, „buvo klaida, kuri buvo greitai pastebėta ir išspręsta“.

Anot jo, seniūnijų darbuotojai pažymėjo per 300 probleminių taškų su neišvežtomis šiukšlėmis.

VASA taip pat informuoja, kad konteineriai, atsižvelgiant į gyventojų pageidavimus, bus keičiami į didesnius arba grafikas bus tankinamas.

„Atsiprašome gyventojų ir įmonių, kurie susidūrė su nepatogumais. Pasipylus milžiniškam skambučių ir užklausų kiekiui ne visuomet galime akimirksniu sureaguoti, tačiau į visus skambučius bei užklausas atsakysime. Noriu patikinti, kad visus signalus vertiname rimtai ir kviečiame mums pranešti, kur neištuštinami atliekų konteineriai“, – teigia R. Juknevičius.

Įsigaliojus naujai sistemai, nuo gegužės 1 dienos Vilnius padalintas į penkias dalis: šiaurinę, rytinę ir vakarinę zonas aptarnauja bendrovė „Ecoservice“, centrinę – „VSA Vilnius“, pietinėje dalyje dirba „Ekonovus“.

Pasak pranešimo, pertvarka siekta, kad būtų įgyvendintas principas „naudojasi visi, moka visi“, nes iki šiol maždaug trečdalis gyventojų naudojosi sistema nelegaliai, mesdavo savo atliekas pas kaimynus ar mieste, tačiau už tai nemokėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių