Paveldosaugininkė: Žaliojo tilto skulptūros turi būti grąžintos

  • Teksto dydis:

Valstybinės kultūros paveldo komisijos naujoji vadovė Evelina Karalevičienė ketina aktyviai domėtis sovietinių Vilniaus Žaliojo tilto skulptūrų likimu, sakydama, kad tai daryti įpareigoja įstatymai.

Interviu dienraščiui „Lietuvos žinios“ E.Karalevičienė sakė, kad tiltas ir ant jo stovėjusios sovietinės skulptūros tebėra valstybės saugomas kultūros paveldo objektas.

„Pagal galiojančius teisės aktus jas reikėtų sutvarkyti ir grąžinti į vietą“, - sakė komisijos vadovė. Nenorint leisti lėšų restauravimui, esą pirmiausia reikėtų panaikinti skulptūrų, kaip valstybės saugomo objekto, statusą. Tai galėtų padaryti tik prie Kultūros paveldo departamento veikianti Vertinimo taryba, bet jos sprendimą dar turėtų patvirtinti kultūros ministras.

„Taip turėtų būti pagal dabartinius įstatymus, bet nežinia, kaip bus", - kalbėjo E. Karalevičienė. Anot „Lietuvos žinių“, skulptūrų ateitį E.Karalevičienė artimiausiu metu planuoja aptarti su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarybų Lietuva liaudis sukūrė

Tarybų Lietuva liaudis sukūrė portretas
Teks ir man i gruto parka važiuoti

atsipeikėjjęs

atsipeikėjjęs portretas
Kokia čia išreklamuota MARIJOS ŽEMĖ .? Čia KURVŪ, VAGIŲ APGAVIKŲ ir KITOKIŲ ŠIŪKŠLIŲ ŽĘMĖ

Griovėjas

Griovėjas portretas
...Nugriovėm "KAUKĄ" ,NUGRIAUKIM ir KARO muziejų ,Vienu žodžiu- GRIAUKIM ,GRIAUKIM .....tik restauruokim SINAGOGAS, pristatykim stiklinių SUPER MARKETŲ .....
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių