Pasibaisėjo vaizdu sostinėje: tiek žiurkių prie konteinerio dar neteko matyti

  • Teksto dydis:

Nuo gegužės 1-osios Vilniuje nusprendus atliekas išvežti vos du kartus per mėnesį, jau pirmąją savaitę prie konteinerių iškilo šiukšlių kalnai. Vadinamoji šiukšlių krizė, rodos, tęsiasi ir šiandien.

Daugiau nei mėnesį sostinę apgulusios šiukšlės sulaukė daugybės pasipiktinimų ir nuogąstavimų ne tik dėl bendros netvarkos, bet ir žmonių sveikatos. 

Prie konteinerių stūksančios šiukšlių krūvos neliko nepastebėtos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų. 

Dar prieš mėnesį NVSC teigė, jog specialistams atlikus patikrinimus paaiškėjo, kad buitinėse atliekose yra daugybė užkrečiamąsias ligas sukeliančių mikroorganizmų ir įnamių, kurie sparčiai dauginasi, todėl kelia pavojų žmonių sveikatai.

NVSC specialistai perspėjo, jog siekiant, kad Vilniaus mieste neišplistų užkrečiamosios ligos, būtina nedelsiant organizuoti susikaupusių buitinių atliekų išvežimą bei užterštų teritorijų ir pastatų bendro naudojimo patalpų bei inžinerinės įrangos – šiukšlių šalinimo vamzdynų ir konteinerių laikymo patalpų – valymą ir dezinfekciją.

Tačiau dar ir šiandien socialiniuose tinkluose gyventojai dalijasi šiurpą keliančiais vaizdais iš sostinės.

„Vilnius. Savaitgalį švenčia ne tik žmonės“, – toks užrašas puikuojasi prie šeštadienį socialiniame tinklalapyje „Facebook“ patalpinto vaizdo įrašo.

Jame matoma, kaip prie vieno iš sostinės šiukšlių konteinerio knibždėte knibžda visas pulkas žiurkių. Vaizdo įrašas vos per dieną sulaukė beveik 10 tūkst. peržiūrų bei daugybės komentarų. 

 

 

„Veterinarai dusina kaimiečius – neleidžia kiaulių laikyti, o mieste veisia žiurkes, miške šeria šernus. Tai bent tarnyba“, – komentavo Algirdas.

„Tiek žiurkių vienoje vietoje dar nemačiau, čia tos neišvežamos šiukšlės padarė savo. Dabar valdžia tegul atsako už savo sprendimų pasekmes“, – pastarojo mėnesio įvykius primena Vaižgantas.

„Giminės susitikimas“, – bandė šmaikštauti Karolis.

Portalas primena, kad anksčiau sostinėje buitinės atliekos iš daugiabučių kiemų buvo vežamos keletą kartų per savaitę. Vilniaus miesto savivaldybės taryba nutarė, kad taip yra apiplėšiami gyventojai ir nuo gegužės 1-osios pakeitė tvarką. Meras Remigijus Šimašius viešai tvirtino, kad vilniečiai už šiukšles nuo šiol mokės mažiausiai Lietuvoje. Kaip tai padaryti? Nuspręsta atliekas iš kiemų vežti gerokai rečiau nei iki šiol, du kartus per mėnesį – 7 ir 21 d.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis įtikinėjo, kad retesni atliekų vežėjų vizitai žmonėms net patiks. Esą paryčiais važinėjantis sunkiasvoris transportas kelia triukšmą ir neleidžia miegoti.

Deja, Vilnius gegužės 7-osios nesulaukė. Šiukšlių kalnai šalia perpildytų konteinerių ėmė augti trečią dieną nuo eksperimento pradžios. Gegužės 4-ąją politikams teko pripažinti, kad kilo šiukšlių krizė.

Plačiau apie šią situaciją galite skaityti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
kaune išrausus Laisvės al. grindinį dėl rekonstrukcijos, taip pat pilna didelių žiurkių, kurios lenda į vidinius kiemus ir baugina gyventojus. Valdžia nieko nedaro, kad jas naikintų, gyventojai patys turi nuodyti.

Kompostas

Kompostas portretas
Kąi daug iabuciai ims kompostuot atliekas va tada bus žiurkių, o dabar tai žiedeliai

Viršuliškių g. 59 gyventojas

Viršuliškių g. 59 gyventojas portretas
Ne tik prie atskirų konteinerių pilna tų žiurkių. Daugiabučių laiptinių patalpose jau jie gyvena. Ir rašyk visur nerašius. Visiems vienodai, tik bukai atsirašinėja.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių