Pasaulinės sveikatos dieną pagerbti sostinės medikai

  • Teksto dydis:

Pasaulinės sveikatos dienos proga Vilniaus rotušėje pagerbti sostinės medikai, įteikti „Auksinės mediko širdies“  apdovanojimai ir mero padėkos.

„Džiugu, kad 9-ąjį kartą randame laiko susirinkti draugėn, kad pasakytume jums „ačiū“. Dirbat išties labai daug ir itin sunkų darbą ir, kaip ir dauguma tų,  sunkiai dirbančių, ne taip dažnai turite laiko ir progų išgirsti padėkos žodžius. Ši graži tradicija, kurią organizuoja Vilniaus miesto savivaldybė, tai yra nors šioks toks bandymas Jums padėkoti, taip pat bandymas išrinkti vieną kitą Jūsų kolegą ir pasveikinti juos išskiriant iš kolektyvo kaip aktyviai pasižymėjusius ir itin  nusipelniusius.

Man asmeniškai labai malonu, kai apsilankius pas gydytoją kabinete pamatau tokią  gražią „Auksinės širdies“ nominaciją arba įsegtą į baltą chalatą ženkliuką. Visa tai liudija, kad esate tie darbuotojai, kuriems vilniečiai turi būti ypač dėkingi už sąžiningą ir pasiaukojantį darbą“, – įteikdamas apdovanojimus ir padėkos raštus, sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas. 

Padėkos kalbas sakė ir VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikos gydytoja Irina Roždestvenskaja bei VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės slaugytoja Adelė Leišytė.

„Auksinė širdies“ apdovanojimai  įteikti:

2013 Metų sveikatos priežiūros įstaigos vadovui – viešosios įstaigos Grigiškių sveikatos priežiūros centro direktoriui Mindaugui Šilkūnui.

2013 Metų gydytojai – VšĮ Naujosios Vilnios poliklinikos gydytojai Irinai Roždestvenskajai.

2013 Metų gydytojai – VšĮ Vilniaus odos ir veneros ligų centro gydytojai Neringai Maleckienei.

2013 Metų gydytojai – VšĮ Vilkpėdės ligoninės gydytojai Olgai Bočarnikovai.

2013 Metų slaugytojai – VšĮ Greitosios medicinos pagalbos stoties slaugytojai Alai Uznienei.

2013 Metų slaugytojai – VšĮ Šv. Roko ligoninės slaugytojai Henrikai Barabanovai.

2013 Metų slaugytojai – VšĮ Vilniaus miesto klinikinės ligoninės slaugytojai Adelei Leišytei.

Dar 27-iems 2013 metų geriausiems sostinės  gydytojams, slaugytojams ir medicinos įstaigų darbuotojams įteiktos Mero padėkos.


Ši diena pasaulyje minima 64 kartą,  kai 1948 metais balandžio 7 dieną buvo įkurta Pasaulinė sveikatos organizacija. Šią dieną tradiciškai Vilniaus miesto savivaldybė organizuoja „Auksinės mediko širdies“ apdovanojimų šventę, kuri šiemet jau 9-oji.

Susirinkusiems koncertavo Artūro Noviko vadovaujama grupė „Jazz Island“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių