Parodoje Vilniuje – viskas apie išsilavinimą užsienyje

  • Teksto dydis:

Kovo 12 d. „Raddison Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre Vilniuje įvyks kasmetinė specializuoja paroda „Tarptautinių studijų dienos 2015“, kurią organizuoja  „Baltic Council for International Education“. Daugiau kaip 50 mokymo įstaigų pristatys įvairias mokymo programas – nuo kalbų kursų ir vasaros stovyklų iki vidurinio ir aukštojo išsilavinimo. Apie šią parodą Lietuvoje pasakoja Jurgita Gruodienė – „Baltic Council for International Education“ direktorė.

„Tarptautinių studijų dienos 2015“ paroda nuo 2005 metų vyksta Baltijos šalyse. Per šiuos metus šis unikalus renginys populiarus tapo tarp tūkstančių moksleivių ir jų tėvų, studentų ir suaugusiųjų, vadovų ir įvairių kompanijų specialistų.

Vasaros stovyklos ir kalbų kursai

Pavasaris – tai laikas, kai svarstome apie tai, kur ir kaip praleisti atostogas, kur išleisti vaiką, kad jis naudingai praleistų vasaros atostogas. Pavyzdžiui, Anglijos kompanija „Academic Summer“ organizuoja 7-18 metų moksleiviams vasaros programas, kurių metu mokomasi anglų kalbos ir akademinių dalykų: matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, menų, verslo, IT ir kitų dalykų.

Vyresniųjų klasių moksleivių laukia pažintis su Wimbledon School of English. Tai viena iš geriausių anglų kalbos mokyklų Londone. Šioje mokykloje galima tobulinti anglų kalbos įgūdžius bei pasiruošti IELTS arba Kembridžo egzaminams. Iš Austrijos atvykę St. Gilgen tarptautinės mokyklos atstovai pristatys anglų ir vokiečių kalbų stovyklas nuostabaus grožio vietovėje prie Wolfgang ežero netoli Zalcburgo.  Anglų kalbos stovyklas Portugalijoje pristatys didžiausia tarptautinė Algarve mokykla, esanti ant Atlanto vandenyno kranto. O norintys mokytis legendiniame istoriniame Kembridžo mieste turėtų pakalbinti Cambridge Centre for Languages atstovus.

Kelias į geriausius pasaulio universitetus – vidurinis išsilavinimas užsienyje

Daugelis moksleivių ir jų tėvelių jau įsitikino, kad įstoti į geriausius Didžiosios Britanijos universitetus ir kitus pasaulio universitetus su lietuvišku vidurinio išsilavinimo atestatu nepaprasta, o kartais ir neįmanoma. Išeitis iš šios situacijos yra mokytis vidurinio išsilavinimo mokyklą užsienyje. Parodoje privačių Anglijoje, Austrijos ir Portugalijos mokyklų ir koledžų atstovai papasakos apie stojimo reikalavimus, mokymo planą, taip pat bendraus su būsimais studentais. Parodoje Vilniuje Anglijos mokyklų ir koledžų atstovai, tarp jų  DLD College London, Box Hill School, Shebbear College, Bournemouth Collegiate School, Berkhamsted School, Ashford School, Glenalmond College ir kt., papasakos apie galimybę gauti sptipendiją.

Nemokamą vidurinį išsilavinimą Anglijoje galima įgyti valstybinėje Shaftesbury mokykloje, ji taip pat dalyvauja parodoje

Rinkitės Alma Mater

Dar yra galimybė pateikti dokumentus Į Didžiosios Britanijos universitetus bakalauro ir magistro programas. Parodoje Vilniuje studijų programas pristatys Bath Spa University (Bath miestas, įkurtas romėnų ir kurio istorinį ir kultūrinį palikimą saugo Unesco), Bournemouth University, University College Birmingham, University of West England ir kitos aukštojo mokslo institucijos.

Mokymosi universitete alternatyva gali tapti Kaplan Holborn College, kuris siūlo bakalauro programas bendradarbiaujant su Anglia Ruskin University. Besimokantys studentai šiame koledže, kaip ir visi studijuojantys Anglijos universitetuose, gali gauti studentišką paskolą mokesčiui už mokslą padengti.

Norėtųsi išskirti parodos dalyvius iš Olandijos, kur mokestis už mokslą apie 2 000 eurų per metus. University of Groningen – žinomas Europoje mokslinių tyrimų univeristetas, VU University Amsterdam, užimantis 100-ąją vietą pagal pasaulinius Šanhajaus reitingus, taip pat taikomųjų mokslų universitetas NHTV Breda University of Applied Sciences.

Daugiametis parodos dalyvis – Šveicarijos švietimo aljansas Swiss Education Group (SEG) pristatys programas viešbučių ir turizmo srityje. Į SEG sudėtį įeina žinomos aukštosios moyklos, išsidėsčiusios įvairiose Šveicarijos vietose - Hotel Institute Montreux (HIM), Swiss Hotel Management  School (SHMS), Viešbučių valdymo švietimo įstaiga IHTTI, César Ritz Hospitality College.

Galimybė įgyti išsilavinimą Rusijoje pristatys Sankt-Peterburgo valstybinis politechnikos universitetas, žinomas Rusijoje ir už jos ribų kaip Politechnikos institutas – pripažintas Rusijoje ir visame pasaulyje suteikiantis aukštąjį inžinerinį ir ekonominį išsilavinimą. Parodos dalyvis iš saulėtos Italijos - Politecnico di Milano – aukštoji mokykla architektūros, dizaino ir inžinerijos srityse. Parodoje dalyvaus universitetas iš Prancūzijos - Schiller University ir Vokietijos - Offenburg University of Applied Sciences.

Susipažinkite su profesinio mokymo programomis

Greta profesinių programų, kurias siūlo aukštojo mokymo institucijos iš įvairių šalių, parodoje dalyvaus atstovai iš Kanados ir pristatys trumpas mokymo programas įvairiose srityse. Seneca College iš Kanados  siūlo daugiau kaip 140 programų šiose srityse: animacija, aviacija, verslas, sveikata, svetingumas ir turizmas, informacinės technologijos, dizainas, mokslas ir inžinerija, kt. programas.

Ne tik moksleiviams ir studentams

Paroda „Tarptautinių studijų dienos 2015“ siūlo platų pasirinkimą suaugusiems, kompanijoms ir organizacijoms. Parodos metu bus suteikta informacija iš „pirmų lūpų“ apie kvalifikacijos kėlimo programas, apie užsienio kalbų kursus visame pasaulyje. Anglų kalba – tai pagrindinė bendravimo ir verslo užsienio kalba. Experience English kompanija pristatys įvairius kursus Londone, Jorko ir Edinburgo miestuose.  Wimbledon School of English suteiks informaciją apie kalbų kursus Londone.

Parodos metu kovo 12 d. nuo 12 val. vyks seminarai anglų kalba nuo 12 val. iki 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių