Papiktino situacija dėl darbo vietų – jos toliau telkiamos Vilniuje

Konservatorius Kęstutis Masiulis prašo ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio paaiškinti, kodėl regionuose valstybės ir savivaldybių finansuojamų darbo vietų mažėja, o Vilniuje - daugėja.

Pasak politiko, regionų politiką padaryti efektyvesne žadėję „valstiečiai“ kol kas savo pažadų rinkėjams netesi.

Seimo narys remiasi Statistikos departamento informacija, kad nuo 2013 m. Vilniaus apskrityje papildomai įsteigta 1,4 tūkst. valstybinių darbo vietų.

„Valstiečių ir žaliųjų sąjunga žadėjo, kad pertvarkys regionų politiką, ją padarys efektyvesnę, taip pat Vyriausybės nariai skelbė daugiau darbo vietų iškelsiantys į regionus iš sostinės. Kol kas rezultatų šioje srityje nematyti. Priešingai, darbo vietos iš regionų toliau telkiamos sostinėje. Naują darbuotojų perkėlimo į Vilnių bangą planuoja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, užsimojęs uždaryti regionines ligonines“, - teigia parlamentaras.

Priešingai, darbo vietos iš regionų toliau telkiamos sostinėje. Naują darbuotojų perkėlimo į Vilnių bangą planuoja sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, užsimojęs uždaryti regionines ligonines.

Parlamentaro išplatintame pranešime rašoma, kad Statistikos departamentas yra paskelbęs, jog valstybinių darbo vietų mažėja visose apskrityse, išskyrus Vilniaus. Per 4 metus Lietuvoje, neskaičiuojant Vilniaus apskrities, valstybinių darbo vietų sumažėjo nuo 207 tūkst. iki 195 tūkst.

K. Masiulio teigimu, bent dalies darbo vietų perkėlimas į regionus galėtų smarkiai pagyvinti tų vietų darbo rinką, o sostinėje dėl to nebūtų žymių pasikeitimų, nes privatus sektorius ir taip palaiko darbo rinką konkurencingą.

„Gaila, bet tokia progresyvi politika, kuri pasiteisino Estijoje, Danijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Lietuvos Vyriausybei neatrodo patraukli. Į regionus tėra pumpuojami ES pinigai šaligatviams remontuoti, o kad tai neveikia, - nes gyventojai išvažiuoja, jaunimas nemato perspektyvų, - Vyriausybės nedomina“, - apibendrino K. Masiulis

Sostinėje iš 303 tūkst. dirbančiųjų valstybės institucijose ir įmonėse dirba per 100 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
DVARO politika varo !!!!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių