Paklydusi papūga po keturių dienų rado šeimininką ir dar gavo dovanų

  • Teksto dydis:

"Ergo" draudimo bendrovės Lietuvoje darbuotojai šį pirmadienio rytą priglaudė į įmonės biurą Vilniuje atklydusią žako veislės papūgą. Keturias dienas ja rūpinęsi, ketvirtadienį draudikai jau džiaugėsi galėdami sugrąžinti ją atsiradusiam šeimininkui. Maža to, pavojingas nuotykis egzotiškam paukščiui baigėsi dar geriau – su gyvūnu spėję susidraugauti darbuotojai įmonės vardu šeimininkui padovanojo papūgos draudimą metams. 

„Sakoma, kad gyvūnai jaučia gerus žmones, todėl tai, kad paukštis atskrido pas mus, daug ką pasako apie čia vyraujančią dvasią. Papūga labai atkakliai beldėsi į įmonės ofiso langą nesuteikdama nei mažiausio šanso jo neatidaryti. Mes pasirūpinome tinkama paukščio priežiūra. Paukštis labai lengvai įsiliejo į mūsų kolektyvą ne tik dėl savo meilumo, bet ir dėl spalvų, kurios visiškai atitiko įmonės korporatyvinį stilių“, – pasakojo Lina Jakučionienė, bendrovės Korporatyvinės komunikacijos direktorė Baltijos šalyse.

„Nuoširdžiai dėkoju draudikams, kurie priglaudė paklydusį mūsų šeimos augintinį. Žinant, kokios retos rūšies šis paukštis ir jo rinkos kainą, tiesiog neįtikėtina, kad ši įmonė ėmėsi visų įmanomų priemonių, kad būtų rastas jo šeimininkas“, – sakė Kazys Ruzgas, papūgėlės šeimininkas.

Įmonė žinią apie priklydusį paukštį išplatino socialiniame tinkle „Facebook“, kreipėsi į gyvūnų globos organizacijas, paskelbė apie tai per radijo stotį.

„Po to, kai šią žinią išplatinome socialiniame tinkle „Facebook“, ja pasidalino daugiau kaip 2 tūkst. žmonių. Per „Facebook“ apie dingusį paukštį sužinojo ir jo šeimininkas“, – sakė Lina Jakučionienė.

Afrikos pilkoji papūga, vadinamoji žako, laikoma bene intelektualiausiu ir geriausiai galinčiu mėgdžioti įvairius garsus paukščiu. Įmonės specialistai Lietuvoje neretai sulaukia klientų prašymų apdrausti šios ar kitos rūšies egzotinius gyvūnus ar paukščius. Draudimo sprendimą ekspertai randa ir susidūrę su neįprasčiausiais klientų prašymais apdrausti insulino pompą, lygintuvų kolekciją, namą iš molio ar krokodilo galvą.

Dažniausiai tokie naminiai gyvūnai yra draudžiami kaip namų turtas. 


Šiame straipsnyje: papūgažakopasiklydoDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių