Opozicija piktinasi dėl pokalbių įrašinėjimo Vilniaus tarybos salėje

Vilniaus savivaldybės tarybos opozicija piktinasi posėdžių salėje įrengtais foninį garsą nuolat įrašančiais mikrofonais – pasak tarybos narių, taip pažeidžiamas jų privatumas.

Savivaldybės administracijos atstovai tikina, kad jokių ketinimų šnipinėti tarybos narius nėra, o foninis garsas pradėtas įrašinėti tik siekiant įrašuose atspindėti bendrą nuotaiką tarybos salėje – iš vietos sakomas replikas, plojimus ar kitas reakcijas, kaip tai daroma kitose šalyse, pavyzdžiui, britų parlamente.

„27 metus atšventėme nepriklausomybės, bet pasijutau kaip sovietiniais laikais, kai sulaukdavome amerikonų svečių ir kalbėdavome viešbutyje pašnibždomis. Aš, tarybos narė, davusi priesaiką, visada atvirai kalbu. Bet kam mane su kažkokiu „guziku“, padėtu prie mano stalo, sektų ir įrašinėtų man nežinant, aš dėl to esu šoke“, – BNS piktinosi konservatorė Violeta Podolskaitė.

Pasijutau kaip sovietiniais laikais, kai sulaukdavome amerikonų svečių ir kalbėdavome viešbutyje pašnibždomis.

Kiti opozicijos atstovai taip pat piktinasi sprendimu, kuriuo jiems neužtikrinama teisė privačiai tartis dėl posėdyje nagrinėjamų klausimų, derinti pozicijas dėl balsavimų.

Meras Remigijus Šimašius teigė naują tvarką pristatęs frakcijų seniūnams bei tikino, kad įrašuose tikrai nesigirdės, ką šnabždasi politikai.

„Jei įrašinėjama iš tikrųjų daugiau, nei padoriai būtų, tai tikrai negali būti ir nebus atnaujinama. Ko ir paprašiau: e.miesto departamentas išjungė tuos dalykus. Natūralu, kad foninį garsą reikia įrašinėti palubėje, kažkur tai, jei toks poreikis yra. Tai ir bus padaryta, kviečiu nusiraminti“, – į tarybos narius kreipėsi meras R. Šimašius.

Savivaldybės Informacinių technologijų skyriaus vedėjas Ričardas Kukevičius BNS patikino, kad sulaukus priešiškos reakcijos keturi salėje įrengti mikrofonai išjungti. Jie įrengti tiek vietose, kur sėdi opozicijos atstovai, tiek valdančiųjų gretose.

Jis paaiškino, kad foninį garsą nuspręsta fiksuoti tobulinant vaizdo ir garso transliacijas, įrašus.

„Jei du tarybos nariai kalba į mikrofoną, tai žiūrovai girdi tik mikrofoninį dalyką, tai neatspindi bendro klimato, kuris yra tarybos salėje. Mikrofonai sustatyti visu perimetru, nėra viename flange. Jei tarybos nariams tai netinka, jie užtildyti“, – sakė jis.

Administracija svarstys, kaip įrengti mikrofonus, jog tai nesukeltų tarybos narių neigiamų reakcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gali

gali portretas
bijoti tik chamai ir melagiai uztat ir bijo nes liezuvis runkeliniai palaidas o juk tai musu /elitas/ is papirdziu kaimo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių