Operos teatro scenos rekonstrukcijai – vėl milijonai iš biudžeto

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui (LNOBT) vėl skiriami milijonai iš valstybės biudžeto scenos rekonstrukcijai, kuri prieš mažiau nei dešimtmetį buvo suremontuota už didžiulę sumą ir sulaukė teisėsaugos tyrimų, ketvirtadienį rašo portalas delfi.lt.

Šių metų sausio mėnesį kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson pasirašė įsakymą, kuriuo iš Valstybės investicijų programos daugiau nei 1,7 milijono eurų paskirta LNOBT scenos rekonstrukcijai. Tai pačiai scenos rekonstrukcijai pinigų skyrė ir buvęs kultūros ministras Šarūnas Birutis - 2015 metais 1,5 mln. eurų, 2016 metais - 1,3 mln eurų. Naujoji „valstiečių“ valdžia dar padidino finansavimą projektui.

Prieš mažiau nei dešimtmetį LNOBT scenos rekonstrukcijai jau buvo skirta 22 milijonai eurų, 2009 metais teatrą purtė skandalas dėl šios rekonstrukcijos, o prokuratūros tyrimas tęsiasi iki šiol. Nepraėjo nė dešimtmečio, o LNOBT scenai jau reikia naujų investicijų.

Kultūros ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Marius Gurskas delfi.lt teigė, kad projektas tęsiamas net nuo 2006-ųjų metų ir finansavimas bus skiriamas ir ateityje. Vis dėlto jis neatsakė į klausimą, kodėl naujoji valdžia padidino finansavimą projektui ir kodėl skiriamos lėšos abejonių gaubiamam projektui, kurio aplinkybes tebetiria teisėsauga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
paruoš darbo vietas Klaipėdos muzikinio teatro darbuotojams...............

kaunietis

kaunietis portretas
Kur ziuri spec. tarnybos buvo iskelta byla, buvo plaunami pinigai, juk nera jokio atsakymo kaip baigesi tos bylos. O dabar vel milijonai. Ar taip galima skirti pinigus.

:)

:) portretas
klaipėdos muzikinio pinigai nusėdo Vilniuje?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių