Prezidentė pagerbė V. Noreikos atminimą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį pradedamas atsisveikinimas su šeštadienį mirusiu vienu garsiausių Lietuvos operos solistų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu Virgilijum Noreika.

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) pranešė, kad atsisveikinimas su V. Noreika vyks LNOBT Didžiojoje salėje pirmadienį nuo 9 val. iki 20 val. ir antradienį nuo 9 val.

Šv. Mišios už velionį bus aukojamos Vilniaus arkikatedroje bazilikoje antradienį 10 val.

Karstas iš teatro bus išnešamas antradienį 13 val.

Laidotuvės įvyks antradienį 14 val. Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje.

82-ejų V. Noreika mirė šeštadienio rytą.

Pagerbė prezidentė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Nacionaliniame operos ir baleto teatre pagerbė įžymaus operos solisto Virgilijaus Noreikos atminimą.

„Netektis labai skaudi – praradome Lietuvos šimtmečio legendą, nes daugelis kartų užaugo su Maestro balsu“, – sakė prezidentė.

Šalies vadovė prisiminė paskutinius V. Noreikos metus, kai dainininkas, nepaisydamas senkančių jėgų, vis tiek stengėsi dalyvauti visuomenės  gyvenime ir būti scenoje – tai, kas jam buvo svarbiausia.

V. Noreika, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, vienas garsiausių operos dainininkų, scenai atidavęs visą gyvenimą, išugdęs daug mokinių, mirė praėjusį šeštadienį, kovo 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R...

R... portretas
Liūdna,kai Laikas visagalis pasiima brangius mums žmones.Virgilijus Noreika buvo [ir lieka]ne tik nepakartojamas tenoras,bet liks prisimenamas ir kaip padorus,garbingas žmogus.

ALGIS

ALGIS portretas
Užuojauta šeimai ir artimiesiems ,tik kažkodėl valdžios atstovai , reikždami užuojautas , iki šiol neįvardindavo kam jos skirtos ,, o dėl Nacionalinės premijos laureto , tai funkcionieriai labai ilgai tempė gumą ,nekrologo biografijoje net nepaminėdami , kad buvo NOBT DIREKTORIUS

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
AMŽINA ATILSI.GARBINGAS ŽMOGUS BUVO,DAUG LIETUVAI DAVĖ.NIEKADA NESIGIRDĖJO,KAD APKALBŲ TURĖJO.ILSĖKIS RAMYBĖJA.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių