Nušalintas K. Strupas toliau nori dirbti chirurgu Santaros klinikose

Dėl įtarimų piktnaudžiavimu nuo Santaros klinikų vadovo pareigų nušalintas Kęstutis Strupas nori toliau klinikose dirbti chirurgu.

Toks K. Strupo prašymas aptartas įstaigos dalininkų susirinkime ketvirtadienį.

„Sutarta, kad dalininkai šiuo klausimu neturi jokio teisinio pagrindo priimti vienokį ar kitokį sprendimą, nes tai padaryti gali tik gydymo įstaigos vadovas. Tad prof. K. Strupas turėtų tai aptarti su laikinuoju vadovu, kuris yra atsakingas ir už žmogiškuosius išteklius“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė-Šriubėnė.

Laikinai klinikoms vadovauja Vaikų ligoninės direktorius Juozas Raistenskis. Jis teigia, kad nėra apribojimų K. Strupui dirbti chirurginį darbą.

„Džiaugiamės, kad aukščiausio lygio specialistas ir toliau galės padėti Santaros klinikų pacientams, gelbėdamas jų gyvybes“, – sako J. Raistenskis. Jo komentarą BNS perdavė klinikų atstovė spaudai.

Vykstant teisėsaugos tyrimui dėl galimos korupcijos Santaros klinikose, Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį pusmečiui nušalino nuo pareigų šios sostinės ligoninės vadovą K. Strupą. Prieš tai mėnesį jis buvo nušalintas dalininkų – Sveikatos apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto atstovų – sprendimu.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vasarį paskelbė Santaros klinikose tirianti galimą kyšininkavimo mechanizmą, kai už laimėtus viešuosius pirkimus iš įmonių reikalauta neteisėto finansinio atlygio, kuris užmaskuotas kaip parama.

BNS turimi dokumentai rodo, kad tokiu būdu K. Strupas įtariamas taręsis mažiausiai penkis kartus, Santaros klinikose vykstant viešiesiems pirkimams informacinių technologijų srityje.

Prokuroras Romualdas Betingis šią savaitę BNS sakė, kad tyrime yra daugiau nei 10 įtariamųjų, keturi įtariami asmenys – klinikų darbuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilniete

Vilniete portretas
Pukus daktaras , kodel jis turi nedirbti ? Ar daug ju turime ?Gerai , kad lieka .Kodel Karbauskis prisisavines milijonines vertes zemiu vis dar tebevaiksto po seima ,savimi labai didziuodamasis - tai ka ir bekalbeti ?

aišku, tegul dirba, ar norit kad emigruotų?

aišku, tegul dirba, ar norit kad emigruotų? portretas
geras specialistas

Irena

Irena portretas
Tai byla iskelta, koks darbas gali buti, tai kenkia paciai ligoninei ir jos prestižui. Ministre neleiskite tokiems dirbti, nes tai daro gėda ligoninei.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių