Nuo Vilniaus Rotušės aikštės pajudėjo jubiliejinis Kalėdų karavanas

  • Teksto dydis:

Šiandien tradiciškai iš Vilniaus Rotušės aikštės išlydėtas jubiliejinis, 15-asis, Kalėdų karavanas. Nors šiemet į kelionę per Lietuvą karavanas išsiruošė su nauju partneriu – Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK), vieno seniausių Lietuvos labdaros projektų misija liko ta pati – padėti mažesnių miestų ir miestelių mokykloms sukurti geresnes sąlygas sportuoti vaikams.

Jubiliejinį karavaną iš sostinės širdies išlydėjo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, sportininkai olimpiniai čempionai Edvinas Krungolcas, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Aleksandras Kazakevičius, olimpietis Justinas Kinderis. Bene svarbiausiu šventės akcentu tapo ilgamečių projekto partnerių ir globėjų J. E. prezidento Valdo Adamkaus ir jo žmonos Almos Adamkienės apsilankymas – pasidžiaugę projekto tęstinumu ir palinkėję karavanui niekada nesustoti, jie simboliškai projekto partnerystę perdavė į LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės rankas.

„Vienas iš ilgiausiai labdaros tradicijas puoselėjančių projektų Lietuvoje – Kalėdų karavanas – 14 metų kartu su Almos Adamkienės labdaros fondu kvietė žmones padėti kaimo mokyklose kurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti, – sako bendrovės „Coca–Cola HBC“ Baltijos regiono pardavimo vadovas Valdas Pakštys. – Jaučiame pareigą tęsti šią kilnią misiją, todėl su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir olimpiniais sportininkais dovanosime sporto inventoriaus sunkiau besiverčiančioms mokykloms, taip pat skatinsime visus žmones kuo daugiau judėti ne tik vasarą, bet ir žiemą.“

Pasak LTOK prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, jubiliejinio Kalėdų karavano dovanos ir įkvepiantys susitikimai su geriausiais šalies sportininkais, kurie šventinį karavaną pasitiks kiekviename mieste, prisidės prie sveikos ir aktyvios jaunosios kartos ugdymo.

„Vaikų sportiškumo skatinimas ir olimpinių vertybių puoselėjimas yra viena iš svarbiausių LTOK misijų. Įvairiomis priemonėmis siekiame, kad kuo daugiau vaikų Lietuvoje turėtų geresnes sąlygas sportuoti, todėl džiaugiamės prisidėdami prie ilgas tradicijas turinčio ir kilnios idėjos vedino Kalėdų karavano projekto“, – sako LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Kalėdų karavano metu geros valios žmonių, verslo partnerių, savivaldybių ir institucijų paaukotą sporto inventorių LTOK išdalins 43 aktyvioms Lietuvos mokykloms, kurios entuziastingai organizuoja vaikų fizinio aktyvumo veiklas, tačiau tam stokoja elementaraus sporto inventoriaus. Bendrovės „Coca-Cola HBC“ parama bus panaudota 2015 m. vasario 14 d. Druskininkuose vyksiančiai žiemos sporto šventei – „LTeam“ žiemos olimpiniam festivaliui, kurį organizuoja LTOK.

Šiandien, gruodžio 16 d., Vilniuje prasidėjęs jubiliejinis Kalėdų karavanas aplankys 9 Lietuvos miestus, jų aikštėse prie Kalėdų eglutės vaikai turės unikalią galimybę susitikti ir pabendrauti su garsiais Lietuvos sportininkais, olimpinės rinktinės nariais – tai Mindaugu Mizgaičiu, Simona Krupeckaite, Juozu Bernotu, Donata Vištartaite, Sauliumi Rittr, Brigita Virbalyte ir iš jų rankų perimti mokykloms skirtas dovanas. Penkiuose miestuose – Šalčininkuose, Panevėžyje, Jonavoje, Utenoje ir Druskininkuose – bus surengtos muzikinės šventės miestiečiams su dainininkės Neringos Čereškevičienės „Tele bim-bam“ grupe ir visiems puikiai žinomomis jos dainomis bei specialiai Kalėdų karavanui barzdą užsiauginusiu Kalėdų Seneliu Sigučiu Jačėnu. Sunkvežimiuose veiks Kalėdų Senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvėlės. Prisidėti prie karavano misijos savo dovanomis gali kiekvienas atvykęs į Kalėdų karavano sutiktuves.

Per 14 veiklos metų karavanas aplankė daugiau nei 60 Lietuvos miestų, miestelių, mažų gyvenviečių, o geros valios žmonių dėka surinkta 60 000 eurų parama buvo skirta 8 mokyklų stadionų ir sporto salių renovacijai. Kasmet Kalėdų karavanas sulaukia didelio visuomenės ir valstybės institucijų, savivaldybių palaikymo.

„Coca–Cola“ Kalėdų karavano maršrutas 2014 m.


Gruodžio 16 d.

12.00 – Vilniaus Rotušė, išlydėtuvės
12.50 – LR Prezidentūra
13.00 – LR Vyriausybė
13.10 – LR Seimas
13.20 – Vilniaus miesto savivaldybė
13.50 – LTOK būstinė
17.00 – Šalčininkų miesto aikštė

Gruodžio 17 d.

13.00 – Radviliškio m. savivaldybės aikštė
16.00 – Panevėžio m. Laisvės aikštė

Gruodžio 18 d.

13.00 – Kėdainių m. Didžiosios Rinkos aikštė
16.00 – Jonavos m. Sąjūdžio aikštė

Gruodžio 19 d.

13.00 – Molėtų m. savivaldybės aikštė
16.00 – Utenos m. Utenio aikštė

Gruodžio 20 d.

13.00 – Alytaus m. Rotušės aikštė
16.00 – Druskininkų m. Pramogų aikštė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių