Nuo šiol Vilniaus klinikinė ligoninė veiks efektyviau?

Nepaisant vykusių medikų profesinių sąjungų protestų, Vilniaus savivaldybės taryba pritarė Vilniaus klinikinės ligoninės ir jos filialo sujungimui.

Antradienį priimtu sprendimu nustatyta, jog sujungimas turėtų būti užbaigtas per kiek mažiau nei metus - iki 2018-ųjų vasario pabaigos. Kaip anksčiau nurodė savivaldybės vadovai, vykdant pertvarką bus formaliai nutraukta filialo, kaip atskiro juridinio vieneto, veikla, tai palies apie dešimt darbuotojų, daugiausia - filialo administracijos vadovus.

Sostinės vicemeras Gintautas Paluckas yra sakęs, kad ligoninės ir jos filialo administracinės struktūros sujungimas yra tik formalus veiksmas po to, kai pernai Vilniaus taryba nusprendė neatskirti šių ligoninių – tuomet planuota jos filialą perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai, kad čia galėtų būti kuriamas Geriatrijos centras ir gydomi senoliai.

Kovo viduryje filialo darbuotojai surengė protesto akciją prieš įstaigų sujungimą. Profesinės sąjungos viešai išplatintame laiške tuomet nuogąstavo, kad nėra aišku, kas nutiks su 565 filialo darbuotojais reorganizacijos metu. Profsąjungos pabrėžė, kad filialas dirba pelningai, o savivaldybė neįvertino kitų optimizavimo galimybių nenaikinant jo autonomijos.

Protestuojantieji tuomet taip pat piktinosi, jog su jais susitikti atvykęs Vilniaus klinikinės ligoninės vadovas Narimantas Markevičius profesinių sąjungų reikalavimų neišklausė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O KAS kaltas kad IKI ŠIOL ji veikė NEefektyviai?..

Pacientas

Pacientas portretas
Gal kas žinote kada pagaliau efektyviau veiks Kauno klinikinė ligoninė ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių