Nuo Naujųjų sostinės darželinukų ligos pažymos – e. būdu

  • Teksto dydis:

Sostinės dar labiau modernizuoja elektroninę darželių sistemą – pasitelkus inovatyvias technologijas, nuo sausio 1 d. darželinukui susirgus ar dėl kitų priežasčių apsilankius pas gydytoją, tėveliams nebereikės pateikti popierinių pažymų darželiams, informavo Vilniaus savivaldybė.

Vaiko medicininės pažymos duomenys bus automatiškai perduodami į Vilniaus miesto ugdymo įstaigų informacinę sistemą.  Tai palengvins mokesčių už vaiko maitinimą mokėjimų administravimą ir supaprastins vidaus apskaitą pačiuose darželiuose.

Vaikui pasveikus, darželinukų tėveliams nebereikės nešti popierinių pažymų į darželius, o darželių darbuotojams nebereiks žymėti pateisinimo rankiniu būdu, nes gydytojui suformavus medicininę e. pažymą, bus automatiškai sukuriamas pateisinimas dėl ligos vaiko lankomumo žiniaraštyje.

Svarbu žinoti, kad duomenys iš gydymo įstaigų bus teikiami apie tuos vaikus, kurie lanko Vilniaus miesto teritorijoje esančias švietimo įstaigas ir kurių tėvai davė sutikimą ugdymo įstaigoms juos matyti. Sutikimas pasirašomas vieną kartą ir galioja iki tol, kol tėvai jį atšauks. Duomenų perdavimas iš savivaldybei pavaldžių gydymo įstaigų į darželius vyks kas kartą gydytojams suformavus medicininę e. pažymą.

Tėveliams sukurtoje informacinėje sistemoje (svietimas.vilnius.lt) skurta naujovė  –  galimybė patiems sukurti pateisinimą, kai vaikas į darželį neatvyksta dėl kitų priežasčių. Bus galima nurodyti ne tik vaiko neatvykimo priežastį, bet ir pridėti tai pateisinančius dokumentus. Šią informaciją galės peržiūrėti ir patvirtinti vaiko darželio darbuotojai.

Tai ne pirmas žingsnis, modernizuojant elektroninę  darželių sistemą:  nuo šių metų rugsėjo darželinukų tėvams nebereikia nešti ir metinių popierinių sveikatos pažymų į darželius – elektroninės pažymos patogiai ir greitai pasiekia darželius pasinaudojus e.sveikatos portalu. Šie vaiko sveikatos pažymėjimai galioja vienerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių