Nuo lapkričio 19-osios – sklandžiau dirbantis viešasis transportas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ informuoja, jog nuo lapkričio 19 d. keisis visų maršrutų troleibusų, greitųjų 2G, 3G, 4G, 6G maršrutų autobusų ir 2, 5, 18, 26, 30, 32, 33, 34, 43, 48, 49, 50, 52, 54, 58, 63, 65, 69, 73, 75, 76, 87 maršrutų autobusų tvarkaraščiai.

Pokyčiai įgyvendinami siekiant užtikrinti minimų maršrutų transporto priemonių sklandų darbą.

Dėl pastaruoju metu pablogėjusių oro ir eismo sąlygų, išaugusio eismo įvykių skaičiaus sostinės gatvėse susidaro spūstys. Spūsčių neišvengia ir viešasis transportas – autobusai ir troleibusai stovi bendrame eismo sraute, todėl susiduriama su sunkumais užtikrinti viešojo transporto reguliarumą. Papildomų nepatogumų patiria tiek stotelėse laukiantys, tiek ir viešuoju transportu jau vykstantys keleiviai.

Taip pat viešojo transporto eismo tvarkaraščiai koreguojami atsižvelgiant ir į gautus keleivių pageidavimus bei kitus eismo organizavimo pakeitimus maršrutuose.

Siekiant viešojo transporto keleiviams užtikrinti patogesnį susisiekimą viešuoju transportu iš stoties į Titnago g., kurioje kuriasi vis daugiau įmonių, 15 Titnago g.–Žemieji Paneriai–Stotis maršruto troleibusai važiuos visą darbo dieną. Atitinkamai keisis ir troleibusų eismo tvarkaraštis. Šiuo metu 15 maršruto troleibusai važiuoja tik rytinio ir vakarinio piko metu.

Pokyčių sulauks ir vykstantys 26 Ozo–Didlaukio–Baltupio g.–Bajorai maršruto autobusais. Nuo lapkričio 19 d. šio maršruto trasa bus pratęsta iki Bajorų, o autobusai važiuos Mokslininkų, Jeruzalės, Kalvarijų gatvėmis link Ozo g., nebeužsukdami į Baltupio g. Bajoruose autobusai stos Bajorų, Riaubonių, Daubų, Bajorų miškas, Mokslininkų stotelėse. 26 maršruto autobusai, važiuodami link Bajorų, užsuks į Bajorų sodus. Autobusai, važiuodami iš Bajorų link Jeruzalės, taip pat užsuks į Bajorų sodus.

Baltupio g., kurioje nebevažiuos 26 maršruto autobusai, važiuoja kitų maršrutų transporto priemonės – 10, 34, 48, 49, 50, 69 maršrutų autobusai. Detalesnę informaciją apie viešojo transporto maršrutus, persėdimo galimybes galima rasti interneto tinklalapyje www.stops.lt, naudojantis greičiausio maršruto planavimo įrankiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių