NT vystytojus išgąsdino ginčas dėl statybų prie Misionierių vienuolyno

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto plėtotojai stebi dėl visuomenės aktyvistų reiškiamo nepasitenkinimo kilusį karą tarp valstybės institucijų ir bendrovės, kuri Vilniaus senamiestyje pradėjo statyti daugiabučių projektą „Misionierių sodai“. Anot rinkos dalyvių, konfliktas formuoja pavojingą precedentą, rašo „Verslo žinios“.

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pirmą kartą stabdys statybas ir surašys savavališkos statybos aktą dėl to, kad apkrovas statybos darbų metu laikantys inkarai patenka į gretimą sklypą, o statybos leidime nurodyta, kad pastatai statomi ir rekonstruojami tik viename sklype. Rinka piktinasi, kad nauja praktika nederinta su bendrovėmis.

„VTPSI niekada nevertino tokių atvejų kaip savavališkos statybos. Jokie teisės aktai nepasikeitė, tad staigus taisyklių ir taikomos praktikos keitimas, neperspėjus rinkos ir neapsvarsčius naujos tvarkos su vystytojais, yra labai nesolidus žingsnis“, - teigia Lietuvos nekilnojamojo turto plėtotojų asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Paverksi ir praeis, Minde. Gana čia šustrielinti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių