Nesutaria, kam perduoti sovietines Žaliojo tilto skulptūras

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šią savaitę turėtų spręsti, ar perduoti valstybei, t. y. Lietuvos dailės muziejui, prieš kelerius metus nuimtas Žaliojo tilto skulptūras.

Sostinės taryba kovo pradžioje tik vieno balso persvara atmetė tokį savivaldybės administracijos parengtą siūlymą, meras Remigijus Šimašius žadėjo teikti šį klausimą tarybai dar kartą.

Perduoti skulptūras Lietuvos dailės muziejui savivaldybę ragina Lietuvos dailininkų sąjunga. Muziejaus direktorius Romualdas Budrys tvirtina, kad gavus skulptūras, jos bus paskolintos prie Druskininkų įsikūrusiam socialistinio realizmo meno muziejui – Grūto parkui ir ten eksponuojamos.

Su tuo nesutinka dalis opozicijos argumentuodama, kad skulptūros turėtų likti Vilniuje ar jo apylinkėse, kur jas galėtų apžiūrėti sostinės turistai. Nuo liberalų atskilusios Racionalios veiklos skatinimo frakcijos pirmininkas Vidmantas Martikonis turi skulptūrų parką netoli Vilniaus ir teigia, kad sutiktų įsigyti socialistinio realizmo meno kūrinius.

Keturios socialistinio realizmo idėjas atitinkančios skulptūrų grupės, vaizduojančios kareivį, darbininkus, valstiečius ir studentus, ant tilto pastatytos 1952 ir nukeltos 2015-aisiais. Šiuo metu jas saugo savivaldybė. Kritikai teigė, kad sovietinės skulptūros Vilniaus centre žeidžia sovietų okupacijos aukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Susikisti i viena vieta kur vejas neuzpucia ir saules sviesa neapsviecia,atrado grozi,net juokas neima,aisku gruto parakas.ten gali stoveti nors tukstanti metu.o ant zaliojo tilto gali stoveti ir musu sukurtos skulpturos,lyg nebutu lietuvoje skulptoriu ir dizaineriu,menininku.

RITA

RITA portretas
kaip kas galvoja kiekvienas is savo puses o man atrodo kad visai joms butu gerai grizti i savo vieta

Darbo liaudis

Darbo liaudis portretas
Gruto parkui pats tas tie balvonai
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių