Nelikus lengvatos, vilniečiai už šilumą mokės 13 proc. brangiau

  • Teksto dydis:

Valdžiai nuo birželio panaikinus pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildumos energijai, Vilniaus gyventojai už ją mokės beveik 13 proc. brangiau.

Nuo kovo pabaigos miesto šilumos ūkį perėmusi savivaldybės valdoma įmonė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) skelbia, kad vienanarė šilumos kaina birželį bus 5,09 cento (su 21 proc. PVM) už kilovatvalandę (kWh). Gegužę ši kaina buvo 4,51 cento (su 9 PVM).

Karštas vanduo Vilniaus daugiabučių gyventojams turėtų pabrangti apie 12 proc. - iki 5,19  euro už kubą. Dabar ji yra 4,63 euro (su 9 proc. PVM).

Lengvatinis 9 proc. PVM tarifas šildymui ir karštam vandeniui nuo birželio 1 dienos panaikinamas ir jis bus 21 procentas.

Seimas šią savaitę išplėtė kompensacijų gavėjų ratą - nuo birželio jas galės gauti šeimos, kurių išlaidos šildymui, nepriklausomai nuo šildymo būdo, sieks daugiau nei 10 proc. jų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
pvm 21 procentas , iki siol mokejome 9 , bet kazkodel parasyta pabrangs 13 , tai kiek 9 ir 13lygu 22 ? kodel pabrangs ne 12 bet 13 ? kodel tampa pvm 22 ?

Nu tai

Nu tai portretas
aišku, kad neaugino ir nekaitino! Kai viską, kiek per vasarą pavyksta susitaupyt, žiemą tenka šildymui išleisti (o ne 10 procentų, apie kuriuos valdžia paisto), tai daug neprikaitinsi. Be jokių PVM lengvatų ir be jokių pašalpų tenka apsieiti, ir nieko - vis dar gyvi kol kas.

...

... portretas
Privačiai besišildantys žolės žiemą ant trasų neaugino, ir nekaitino tiek kad langus pradarytus reiktų laikyt.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių