Neįgalius mažylius auginančioms šeimoms – profesionali pagalba

  • Teksto dydis:

Nuo gegužės mėnesio Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose bus pradėtos teikti laikino atokvėpio paslaugos šeimoms, auginančioms negalią turinčius vaikus iki septynerių metų – tėvai turės galimybę palikti savo atžalas įstaigoje iki 6 mėnesių per metus.

Iki šiol čia neįgalius mažylius auginančioms šeimoms buvo teikiamos dienos socialinės globos paslaugas, dabar šeimos nariai mažylį, kuriam reikalinga nuolatinė priežiūra ar globa, galės palikti savaitei, mėnesiui ar iki 6 mėnesių per metus.

Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, su vaikais socialinės globos centre dirbs patyrusių specialistų komanda – kineziterapeutas, masažuotojas, ergoterapeutas, logopedas, specialusis pedagogas, individualios priežiūros specialistas. Vaikams su negalia bus užtikrinama kompleksinė pagalba, įvertinami kiekvieno vaiko individualūs poreikiai, lavinami pažintiniai gebėjimai, ugdomi socialiniai įgūdžiai.

Savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Laiconienė teigia, kad vyresnių vaikų su negalia tėvams atokvėpio paslaugą nuo 2009 metų teikia Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensionas, čia įkurtos devynios vietos, o paslaugas gaunančių vaikų amžius – nuo 10 iki 17 metų.

Ji pažymi, kad atokvėpio paslaugos teikiamos, kai vaikai savo šeimose negali gyventi dėl tėvų ligos, komandiruotės, atostogų.

„Po tokio atokvėpio vaikai vėl sugrįžta į savo šeimą. Tai yra pagalba tėvams. Plėtojant trumpalaikės ir dienos globos paslaugas neįgaliems vaikams tikimasi vaikų su negalia patekimo į institucinę globą mažėjimo“, – pabrėžia R.Laiconienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gerai, gales pailsetiseimos...o ka daryti kas Lietuvoje gyvena?

Mama

Mama portretas
Pagaliau. Džiaugiuosi, kad šeimos galės kiek atsikvėpti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių