Neįgaliesiems – nemokami automobilių statymo trečiadieniai Kalvarijų turguje

  • Teksto dydis:

Jau pusmetį Kalvarijų turguje vyksta socialinė akcija – nemokami automobilių statymo trečiadieniai. Savaitės viduryje į turgų apsipirkti atvykstantys neįgalieji šalia turgavietės esančioje mokamoje automobilių stovėjimo aikštelėje mašinas gali palikti veltui.

Lengvata kviečiami naudotis neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortelės turėtojai. Tokią kortelę išduoda Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

„Artėjant Tarptautinei neįgaliųjų dienai, norime priminti, kad Kalvarijų turguje vyksta neįgaliesiems skirta socialinė akcija. Mūsų skaičiavimu, per pirmą akcijos pusmetį galimybe nemokamai statyti automobilį jau pasinaudojo virš šimto žmonių“, – komentavo Ingrida Talžūnienė, Kalvarijų turgų administruojančios įmonės UAB „KTVG“ direktoriaus pavaduotoja.

Europoje yra daug įmonių, kurios vadina save socialiu verslu, ir tai nėra neįgaliųjų organizacijos, tai – tradicinis verslas, tačiau socialiu jis vadinasi, nes atsisakydamas dalies savo pajamų investuoja į visuomeninius projektus.

Jos teigimu, akcijos tikslas yra palengvinti sunkios negalios paliestų žmonių bei jų artimųjų kasdienybę, kurti neįgaliems asmenims draugišką fizinę bei emocinę aplinką, mažinti jų atskirtį.

Kalvarijų turgavietėje vykstančią iniciatyvą teigiamai įvertino ir Lietuvos neįgaliųjų draugijos pirmininkas Zigmantas Jančauskis. Jo nuomone, tokios akcijos yra žingsnis socialaus verslo link. „Europoje yra daug įmonių, kurios vadina save socialiu verslu, ir tai nėra neįgaliųjų organizacijos, tai – tradicinis verslas, tačiau socialiu jis vadinasi, nes atsisakydamas dalies savo pajamų investuoja į visuomeninius projektus“, – sakė jis.

Akcija patenkinti ir šiame turguje prekiaujantys neįgalieji. Antrą mėnesį šioje turgavietėje lietuviškais sūriais prekiauja jauno verslo bendrasavininkė Jelena. Moteris turi judėjimo negalią ir po miestą gali keliauti tik neįgaliojo vežimėlyje. Į turgų ji atvyksta automobiliu, lydima vyro, nes vienai būtų sunku. Šią vasarą ji kartu su giminaičiais įkūrė prekybos lietuviškais sūriais įmonę „Surlė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių