Naujosios Vilnios gyventojai jaučiasi diskriminuojami

  • Teksto dydis:

Sostinės Naujosios Vilnios gyventojai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę, išreikšdami savo nepasitenkinimą dėl to, kad rajonas nėra įtrauktas į naktinių autobusų maršrutų žemėlapį. Gyventojai atkreipia dėmesį, kad Naujoji Vilnia yra vienas didžiausių ir tankiausiai apgyvendintų Vilniaus rajonų, tačiau jo pasiekiamumas viešuoju transportu yra nepakankamas. Gyventojai mano, kad miesto valdžiai šis rajonas yra mažiau svarbus dėl politinių motyvų.

„Naujoji Vilnia yra penktas pagal gyventojų skaičių Vilniaus rajonas, turintis apie 30 tūkst. gyventojų. Tačiau čia yra tik 8,6 tūkst. darbo vietų ir pagal šį rodiklį rajonas užima tik 17 vietą. Tai reiškia, kad kiekvieną rytą tūkstančiai žmonių turi išvažiuoti iš rajono į darbą, ir kiekvieną vakarą – čia grįžti. Be to, rajone nėra jaunimui skirtų pramogų ir laisvalaikio renginių, todėl dažniausiai vakarais jaunuoliai perpildytais automobiliais vyksta į sostinės centrą, o naktį grįžta nesutvarkytu, blogai apšviestu keliu. Žinoma, dėl to didėja avarijų skaičius. Šią problemą galėtų išspręsti sostinės viešojo transporto tinklo plėtra“, – sako Naujosios Vilnios gyventojų iniciatyvinės grupės pirmininkė Jelena Salnikova.

J. Salnikova pabrėžia, kad rajono gyventojai seniai reiškia nepasitenkinimą dėl to, kad dienos metu viešuoju transportu iš miesto centro neįmanoma nuvažiuoti iki Naujosios Vilnios be persėdimų, o rajono eliminavimas iš naktinių autobusų maršrutų žemėlapio dar labiau papiktino vietos bendruomenę.

„Žmonės jaučiasi diskriminuojami ir pamiršti Vilniaus valdžios. Skaudžiausia yra tai, kad politikams rūpėjome tik prieš rinkimus – rinkimų kampanijos metu dabartinis miesto meras žadėjo rajono gyventojams skirti didesnį dėmesį, išvesti iš depresyvios būklės. Tačiau dabar visi šie pažadai yra pamiršti. Manome, kad į valdžią atėjus liberalams ir konservatoriams, tokie rajonai, kaip Naujoji Vilnia, tapo neprioritetiniais, nes čia gyvena ne jų rinkėjai, todėl sulaukiame atitinkamo požiūrio. Tokią situaciją vertiname neigiamai ir manome, kad tai yra diskriminacija tiek pagal gyvenamąją vietą, tiek pagal politines pažiūras“, – sako J. Salnikova.

Dar vasarą Lietuvos rusų sąjungos pirmininkas, Seimo narys Sergejus Dmitrijevas kreipėsi į savivaldybės įmonę „Susisiekimo paslaugos“, prašydamas įvesti papildomą maršrutą „Žaliasis tiltas – Parko g.“. Analogiškas prašymas Vilniaus miesto savivaldybei buvo pateiktas spalio mėnesį iš Vilniaus miesto seniūnaičių, tačiau į abu prašymus buvo duotas neigiamas atsakymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių