Naujo policijos komisariato ir areštinės projektas brangsta 22 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Naujos areštinės ir policijos komisariato Vilniuje statybos viešosios ir privačios partnerystės projekto (PPP) vertė padidės beveik 21,55 mln. eurų iki 57,15 mln. eurų, jis truks trumpiau - 18 metų.

Naujos areštinės ir policijos komisariato Vilniuje statybos viešosios ir privačios partnerystės projekto (PPP) vertė padidės beveik 21,55 mln. eurų iki 57,15 mln. eurų, jis truks trumpiau - 18 metų. Tam pritarė Vyriausybė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Kęstutis Lančinskas sako, kad nuo 2009 metų, kai buvo nutarta statyti Vilniaus apskrities policijos pirmojo komisariato pastatą ir areštinę, gerokai pabrango statybos ir projekto vertė išaugo.

„Tik atsitiko taip, kad per tą laiką, kol derėjomės pasikeitė tiek statybų, tiek paslaugų kainos. Paaiškėjo, kad reikia keisti Vyriausybės nutarimą ir didinti pirkimo sumą. Projektas yra labai svarbus, mūsų senoji areštinė neatitinka higienos ir žmogaus teisių reikalavimų, prašome pritarti šiam sprendimui", - Vyriausybės posėdyje sakė K.Lančinskas.

Policijos komisariatas anksčiau BNS pranešė, kad investicijos išaugo, padidėjus statybos darbų bei medžiagų kainoms, įsigaliojus naujiems energinio naudingumo reikalavimams, patikslinus techninį pastato sprendinį.

Projekto trukmę nuo 25 iki 18 metų nuspręsta trumpinti, nes šiuo metu bankų paskolų infrastruktūros projektams maksimali trukmė neviršija 15 metų. Be to, įvertinta, kad po 15-20 metų planuojama reorganizuoti policijos įstaigas.

Dėl pakeitimų PPP konkursas turėtų baigtis šių metų lapkritį. Statybos darbus ketinama pradėti pirmąjį 2016 metų ketvirtį.

Konkurse dalyvauja visos trys pasiūlymus pateikusios bendrovės: nekilnojamojo turto plėtotojų „Hanner“ įmonė „Areko“, „MG Valdos“ įmonė „Pilies projektai“ bei „Eikos“ įmonė „Partnerystės projektai“.

Konkurso laimėtojas per 3 metus turės suprojektuoti ir pastatyti pastatus P.Vileišio ir Birželio 23-iosios gatvėse, o po to juos prižiūrės. Planuojama, kad bendras areštinės plotas sieks 5,4 tūkst. kv. m, o komisariato - 2,7 tūkst. kv. m.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau skelbė, kad pastatų statyba ir priežiūra galėtų kainuoti apie 35,6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algirdas

Algirdas portretas
Kaip aš supratau 57 mln. eurų už 8100 m2 ploto pastatą. Gauname, kad vieno kvadratinio metro kaina - 7037 eurų. Palnuojamo pastato vieno kvadratinio metro kaina yra žymiai didesnė nei išgarsėjusio brangumu Generalinės prokuratūros pastato bei artima Valdovų rūmų kainai! Šaunuoliai, kuklumu nepasižymite. Tik ar Vilniui reikia dar vieno pastato-monstro, juk policijos padaliniai turi būti visuose Vilniaus mikrorajonuose kuo arčiau gyventojų.

Čiubaka

Čiubaka portretas
Valdovų rūmai baigėsi, šiuklių deginimo Vilniui projektas subliuško, iš kur jiems pinigų gauti???

buhalteris

buhalteris portretas
Jei tik pabrangimas 22 mln.eurų tai kiek kainuoja visas pastatas?Auksinis...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių