Nacionalinio stadiono konkurse liko du dalyviai

  • Teksto dydis:

Iš Nacionalinio stadiono konkurso iškrito turkai, likę du dalyviai - Lietuvos įmonės.

Beveik 90 mln. eurų vertės nacionalinio stadiono Vilniuje statybos ir valdymo koncesijos konkurse liko du dalyviai - koncerno „Icor“ inžinerinių tinklų bendrovės „Axis Industries“ vadovaujamas konsorciumas ir bendrovė Vilniaus nacionalinis stadionas, kurią specialiai šiam projektui įkūrė „Kauno dujotiekio statybos“ (KDS) grupė ir Lenkijos „Budimex“.

Vilniaus savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus specialistė Neringa Kolkaitė BNS pranešė, kad savivaldybės administracija ir Kūno kultūros ir sporto departamentas pakvietė du dalyvius teikti preliminarius pasiūlymus.

Anot jos, trečiojo konkurso dalyvio - Turkijos „Kayi Construction“ paraiška atmesta, nes dokumentai neatitiko kvalifikacijos reikalavimų.

„Preliminarių pasiūlymų etapo metu dalyviai turės pateikti komplekso urbanistinį ir architektūrinį sprendinį kartu su išorinio transporto organizavimo, automobilių stovėjimo vietų įrengimo sprendiniu, komplekso funkcionalumo, universalumo, finansinės veiklos modelį ir kitus savo pasiūlymus dėl projekto įgyvendinimo būdų ir sąlygų“, - rašoma BNS atsiųstame savivaldybės komentare.

Preliminarių dalyvių pasiūlymų laukiama iki spalio 23 dienos.

Kovą skelbta, kad konkurse ketino dalyvauti ir ketvirta įmonė - Italijos „Pessina Costruzioni“, tačiau ji nespėjo laiku pateikti paraiškos.

„Axis Industries“ konkurse dalyvauja kartu su įmonėmis „Kauno arena“, kuri būtų objekto valdymo konsultantė, „Venetus Capital“, kuri finansuotų objekto statybas, bei architektu Damonu Lavelle'u ir įmone „Cloud architektai“.

Nacionalinio stadiono koncesijos konkursas paskelbtas pernai rugsėjį, tačiau paraiškų pateikimo terminas buvo pratęstas tris kartus, galiausiai - iki kovo 1 dienos.

Sutartis tarp Vilniaus savivaldybės, Kūno kultūros ir sporto departamento bei privataus investuotojo bus pasirašoma 25 metams, o kompleksas priklausys Vilniaus savivaldybei. Planuojama stadiono statybų vertė sieks 88,5 mln eurų (su PVM), iš jų ES lėšos sudarys 33,6 mln. eurų, savivaldybės indėlis - 2,9 mln. eurų. Be to, savivaldybė planuoja skirti dar po 0,5 mln. eurų stadiono išlaikymui kasmet.

Stadiono komplekse turėtų įsikurti iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus. Savivaldybė bus atsakinga už vaikų darželio, bibliotekos ir dalies neformaliam ugdymui skirtų patalpų veiklą, departamentas - už sporto muziejų. Už visa kita - patalpų įrengimą, priežiūrą ir naudojimą - atsakys koncesininkas.

Numatoma, kad sutartis su konkursą laimėsiančiu koncesininku įsigalios 2019 metų balandį, tuomet bus pradėtos statybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių