Musulmonai nesulaukia vietos mečetei sostinėje

  • Teksto dydis:

Lietuvos musulmonų bendruomenei daugiau nei dešimtmetį nepavyksta rasti bendros kalbos su Vilniaus valdžia dėl žemės sklypo mečetės statybai.

Anksčiau kelis variantus pateikusi sostinės merija šiuo metu siūlo musulmonų bendruomenei nepriimtiną vietą, rašo „Lietuvos žinios“.

Neseniai svarstyti keli galimi variantai, kur galėtų būti statomi musulmonų maldos namai, tarp jų – ir sklypas Sietyno gatvėje, Karoliniškėse. Ši vieta buvo tinkama ir musulmonų bendruomenei. Tačiau sostinės valdžia teigia, kad šiuo metu svarstoma mečetės vieta Naujininkuose Žirnių gatvėje šalia karaimų kapinių – variantas, kuris netinka musulmonams.

Anot Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus patarėjo Aleksandro Zubriakovo, trūksta sutarimo tarp pačių bendruomenių – totorių, musulmonų, kuri vieta mečetei Vilniuje tinkamiausia.

Pasak Lietuvos musulmonų sunitų muftijaus Romo Jakubausko, sklypas Žirnių gatvėje Lietuvos musulmonams nepriimtinas dėl dydžio, aplinkos, be to – esą senieji žemėlapiai rodo, jog toje vietoje anksčiau buvo katalikų kapinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Na va, prasideda.... Jau jiems mecete duok. O tuoj ir gatve praeit negalesi nes viduryje gatves arabas melsis ir reks kad aplink vaiksciojantys lietuviai maiso jam ramiai melstis ir izeidineja korana.... Lauk juos visus is Lietuvos kol neprasidejo tai kas jau vyksta Prancuzijoje Vokietijoje ar Anglijoje....

šiaip

šiaip portretas
tegu mečetę stato šalia sinagogos

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip greičiau susitvarkyti su teroristais? Ukraina yra chaosas: Tai yra naujosios JAV respublikonų partijos vadovybės pozicija. Belieka pridėti, kad šis chaosas ir beprotiškas karas vyksta visai netoli mūsų sienų, kad chaoso kurstyme yra Grybauskaitės, Butkevičiaus ir kitų Lietuvos vadovų nusikalstamas indėlis. Juk karo kurstymas yra baudžiamas pagal Lietuvos įstatymus. Taip, būtinas kompromisas su Rusija, taip, tam tenka pripažinti, kad dauguma Krymo gyventojų nori, kad Krymas liktų Rusijos dalimi. Taip, nei mūsų regionas negali klėstėti, nei pasaulis negali susidoroti su Islamo valstybe, kol priedurniai kursto chaosą ir karą Ukrainoje. Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių