Muitininkai surengė konfiskuotų prekių aukcioną

  • Teksto dydis:

Praėjusį šeštadienį Lietuvos muitinės pareigūnai jau septintąjį kartą dalyvavo Vilniuje vykusiuose „Europos dienos“ renginiuose.

Vilniaus centre muitininkai surengė konfiskuotų prekių aukcioną, kuriame pardavinėjo nelegaliai per valstybės sieną gabentus ir pareigūnų sulaikytus aukso dirbinius, rankinius laikrodžius ir stačiatikių ikonas, dėl kurių labiausiai varžėsi aukciono dalyviai.

Pradinės parduodamų ikonų kainos aukcione buvo nuo 87 iki 406 eurų už vieną. Jų vertę muitininkai nustatė pagal Kultūros paveldo ekspertų vertinimus.  Aistringiausi aukciono dalyviai už ikonas paklojo penkiskart daugiau už nustatytą pradinę kainą. Brangiausiai aukcione parduotas šventasis paveikslas vienam vilniečiui atsiėjo net 1400 eurų.

Pardavę visas konfiskuotas prekes, muitininkai valstybės biudžetą papildė 6109 eurais.

Europos dienos metu vykusioje šventėje vilniečiai ir miesto svečiai taip pat stebėjo smagų muitinės kinologų ir jų tarnybinių šunų pasirodymą, apžiūrinėjo muitinės mobiliosios grupės automobilį, domėjosi jame įdiegta įranga bei fotografavosi su pareigūnais ir jų keturkojais augintiniais.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių