Moterys pasaulio lyderės birželį susirinks Vilniuje

  • Teksto dydis:

Moterų pasaulio lyderių tarybai pirmininkaujančios Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva birželio 6–8 dienomis Vilniuje vyks tarptautinė moterų politinių lyderių konferencija.

Į prezidentės globojamą aukšto lygio renginį Seime atvyks parlamentarės iš viso pasaulio, kurios kartu su verslo, akademinės bendruomenės, pilietinės visuomenės atstovais aptars, kaip paskatinti moterų dalyvavimą politikoje, užtikrinti lygiavertes ekonomines galimybes, stabdyti smurtą prieš moteris.

Lietuvoje taip pat laukiamos Kroatijos, Maltos prezidentės, Islandijos premjerė, kitos esamos ir buvusios valstybių vadovės, kurias vienija prezidentės vadovaujama Moterų pasaulio lyderių taryba.

Ši aukšto lygio konferencija – tai tradicinis, jau 7 kartą vykstantis globalus moterų parlamentarių susitikimas, kasmet rengiamas vis kitoje pasaulio valstybėje. Šiais metais politikės iš viso pasaulio susitiks Lietuvoje, minint ne tik atkurto valstybingumo šimtmetį, bet ir 100 metų sukaktį, kai Lietuva viena pirmųjų Europoje suteikė moterims teisę balsuoti.

Moterų politinių lyderių konferencija rengiama kartu su Moterų politinių lyderių forumu („Women Political Leaders forum“) ir Lietuvos Respublikos Seimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Nemaišykite užsienio politikos su vidaus vykdoma politika.Vidaus politiką, mielieji, turime patys keisti, kad turėtume gerą rezultatą t.y.turi atsinaujinti visos institucijos, kur kito šanso deja neturime. Prancūzijos lyderis Makronas turi išplatinęs tikslą , norint geriau gyventi -turi pasikeisti visos institucijos.Tame tarpe ir visa Briuselio europarlamentarų komanda turi atsinaujinti mąstymu ,ten taip pat yra iš Lietuvos su ne blozgančia reputacija.Linkiu mastyti kiek įmanoma be užgaulės ir objektyviai.Išmokime aptarti , o kaip gyvensime rytoj? Būkime kurėjai ,ne tik reikalautojai sau ,kad už mus yra atsakinga valdžia.

ALGIS

ALGIS portretas
Pavilionienę su Sadūnaite nepamirškit pakviesti

...

... portretas
Brrr koks dvokas Vilniuj pasklis...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių