Moksleiviai savo svajonių profesijas išbandė dar besimokydami mokykloje

  • Teksto dydis:

Daugiau nei 50 perspektyviausių ir labiausiai motyvuotų sostinės moksleivių praėjusią savaitę praleido atlikdami profesinę praktiką jų pasirinktose organizacijose. Neformalaus ugdymo organizacijos „Sėkmės mokykla“ rengiamas projektas „Moksleivių praktikos savaitė“ suteikia galimybę moksleiviams savaitę laiko praleisti norimo profilio organizacijoje ir iš arti pamatyti bei pajusti realaus darbo subtilybes.

„Tai mūsų penktoji moksleivių praktikantų karta. Po sėkmingų pirmųjų projekto savaičių Vilniuje šią praktiką įgyvendinome ir Kaune bei Šiauliuose, o šį rudenį vėl grįžome į sostinę. Džiaugiamės ne tik dideliu 10-12 klasių moksleivių susidomėjimu, bet ir didžiųjų Lietuvos bei tarptautinių organizacijų iniciatyvumu, kurios noriai įsileidžia moksleivius ir parodo savo kasdienio darbo virtuvę“, – teigia projekto koordinatorė Simona Laiconaitė.

„Šis projektas moksleiviams leidžia iš arti ir iš vidaus stebėti kasdienį banko darbą, o mums suteikia galimybių supažindinti jaunus žmones su bankininkystės verslu. Tokia praktikos savaitė jauniems žmonėms, kurie jau netrukus įsilies į darbo rinką, gali tapti paskata ateityje rinktis tokias studijas, kurios ateityje atvers kelią į karjerą finansų įstaigoje. Bendradarbiaudami su jaunimo organizacijomis tikimės, kad tokiu būdu ateityje nepritrūksime jaunų, motyvuotų ir iniciatyvių specialistų“, – sako prie projekto jau ne pirmą kartą prisijungusio SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Panašios nuomonės laikosi ir advokatų kontoros "Sorainen"  partneris Algirdas Pekšys: „Jeigu moksleiviams parodydami advokato profesijos subtilybes ir leisdami jiems prisiliesti prie kasdienės teisininko veiklos, padėsime apsispręsti dėl būsimos karjeros, mūsų tikslas šiame projekte bus pasiektas. Pasirinkus advokatūros kelią, pasirenkama ne tik profesija, bet ir gyvenimo būdas, reikalaujantis nuolatinio įsitraukimo į darbą su klientais, todėl būsimajam teisininkui svarbu tai suvokti kuo anksčiau“.

Projekto „Moksleivių praktikos savaitė“ organizatoriai džiaugiasi, kad moksleivių susidomėjimas kiekvienais metais vis labiau didėja – pasak jų, tai rodo, kad moksleiviai darosi sąmoningesni ir jiems vis labiau rūpi tikslinga ateities karjera.

„Šį kartą jau turime ir tokių moksleivių, kurie dalyvauja nebe pirmą kartą. Realaus darbo patirtis konkrečioje srityje jiems leido suprasti, kad tai nėra taip įdomu, kaip atrodė iš pradžių, tad šį kartą jie rinkosi visiškai kitokią sritį“, - pasakoja S. Laiconaitė.

Vienos savaitės praktiką dešimtokai atliko 41 įmonėje ir organizacijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių