Moksleiviai „matavosi“ policininko profesiją

  • Teksto dydis:

Kovo 3-iąją Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko atvirų durų diena.

Pasidomėti policijos darbu atvyko daugiau kaip 120 Vilniaus apskrities mokyklų ir gimnazijų moksleivių, jų mokytojų bei kitų lydinčių asmenų. Atvykusieji buvo išsamiai supažindinti su policijos organizacine sistema, pareigūnų profesijos ypatybėmis ir patraukliomis galimybėmis ateityje įsilieti į policijos gretas.

Išsamiai apie veiklą pasakojo Vilniaus apskr. VPK pareigūnai, Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Kriminalistinių tyrimų centro, Policijos mokyklos bei Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto atstovai.

Moksleiviams ir atvykusiems pedagogams buvo parodytas policijos pajėgų valdymo centro - Operatyvaus valdymo skyriaus darbas. Kriminalistinių tyrimų skyriaus specialistai demonstravo laboratorijos techniką, kuria daktiloskopavo visus norinčius, o pageidavusieji susipažinti su policijos istorija turėjo galimybę apsilankyti Ekspozicijos kabinete.

Vėliau Mobilios kuopos kovotojai pristatė savo amuniciją ir ekipiruotę, Kelių policijos pareigūnai parodė automobilius, su kuriais vykdomas viešas ir neviešas patruliavimas.

Didelio dėmesio susilaukė Vilniaus apskr. VPK turima naujoviška įranga, skirta masiniams neramumams malšinti ir mobiliosios vadavietės, naudojamos efektyviam pajėgų valdymui įvykio vietoje. Moksleiviai smalsiai ir gyvai stebėjo kinologų ir jų augintinių parodomąją programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių