Modernaus meno centro ir biurų pastato statybų konkurse – 31 dalyvis (vizualizacijos)

Modernaus meno centro ir biurų pastato, planuojamo statyti vietoje buvusio „Lietuvos” kino teatro, architektūrinių idėjų konkursui pasiūlymus pateikė 31 dalyvis, pranešė Lietuvos architektų sąjunga (LAS).

Konkursą organizavo UAB „LKT projektai” bei LAS. Kaip BNS sakė LAS Vilniaus skyriaus vadovas Tadas Balčiūnas, vertinimo komisija aptarti pateiktų siūlymų rinksis kovo 25 dieną.
„Komisijai bus pasamdyti trys recenzentai, kurie referuos apie kiekvieno darbo gerąsias ir blogąsias savybes, turės nuspręsti, kiek jie laiko dirbs - jei jie matys aiškų favoritą, galės nuspręsti ir per tris dienas, bet gali užtrukti ir kelias savaites“, - sakė T.Balčiūnas.

Komisiją, pasak jo, sudarys septyni žmonės: Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Artūras Blotnys, Kultūros paveldo departamento Vilniaus skyriaus vedėjas Vytautas Karčiauskas, architektai Asta Pikockienė, Edgaras Neniškis, Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Marcinkevičienė, taip pat Modernaus meno centro idėją iškėlęs verslininkas Viktoras Butkus, buvęs VP dešimtuko narys Mindaugas Marcinkevičius.

Pasak T.Balčiūno, M.Marcinkevičius yra itin susidomėjęs pateiktomis architektų idėjomis.

Konkursas buvo paskelbtas nepaisant to, jog pernai pradėtos derybos dėl „Lietuvos“ kino teatro bei sklypo Pylimo g. 11 pardavimo nėra pasibaigusios - šiuo metu sklypas priklauso SEB grupės valdomai Lietuvos nekilnojamojo turto bendrovei „Litectus“.

Kaip BNS sakė Z.Butkus, kuris yra ir vienas iš „LKT projektų“ akcininkų, sklypo pirkimo procedūros šiuo metu nėra pasibaigusios, tad abi pusės yra sutarusios plačiau nekomentuoti sandorio.

„Visi pasiūlymai yra vieši, eksponuojami Lietuvos architektų sąjungoje, juos gali apžiūrėti visi norintys. Būtent dėl to, kad pirkimo procedūra nėra pasibaigusi, abi pusės yra sutarusios nekomentuoti proceso, kadangi jis turi teisminių niuansų", - sakė verslininkas.

„Kalbant apie projekto koncepciją, taip, esu komisijoje, yra 30 variantų, rinksimės, kuri koncepcija yra geriausia. Dėl to ir paskelbėme konkursą“, - tvirtino jis.

Kaip anksčiau rašė "Verslo žinios", kartu su Lietuvos architektų sąjunga „Lietuvos“ kino teatro erdvės idėjos konkursą paskelbusios UB "LKT projektai" vadovas yra Andrius Stonkus, kuris taip pat yra ir UAB „Lords LB Asset Management" (LLAM) fondų valdytojas bei vienas iš akcininkų. "LKT projektų" akcininkai - įmonę lygiomis dalimis besidalijantys LLAM valdomas investicinis fondas „Lords LB Opportunity Fund II“ ir verslininkas bei meno kolekcininkas Viktoras Butkus. Dienraščio duomenimis, 2012 m. pastatą ir aplink jį esantį žemės sklypą UAB „Litectus" už 9 mln. litų įsigijo iš bankrutavusios bendrovės „Rojaus apartamentai“ administratorės įmonės „Admivita“.

Z.Butkus Modernaus meno centro idėją puoselėja jau kelerius metus, o viešai paskelbė po to, kai 2010-aisiais pardavė bendrovę „Fermentas International“. 2011 metų balandžio 14-ąją su Vilniaus savivaldybe jis pasirašė ir memorandumą bei įsipareigojo į muziejaus statybas bei meno kolekciją investuoti apie 20 mln. litų., o patį centrą po kelerių metų perduoti miestui.

Savivaldybė įsipareigojo parengti detalųjį planą centro statybai, tačiau pažado neištesėjo. Prieš metus Z.Butkus užsiminė apie tai, jog projektą vistiek sieks įgyvendinti, ieškodamas kitų alternatyvų.

Vizualizacijos



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnietė

Vilnietė portretas
Niekaip nesuprantu kodėl modernaus meno centrui nepritaikius esamo pastato? Per kelis dešimtmečius susifomavusioje kultūrinėje erdvėje, atnaujintas pastatas su sutvarkyta aplinka atgaivintų šį miesto kampelį. Būtų labai gaila jei bus sunaikinta ši vieta su nauju kompleksu kauriame kažkur bus

panasi

panasi portretas
situacija kaip su ''Respublikos'' viesbuciu Kaune ..........nuo desiniojo Neries kranto persoko prie Pylimo gatves ''ieskodami kitu alternatyvu''............o kvapas kaip fermentuoto surio,sodrus .......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių