Mišias už tragiškai žuvusį jaunuolį aukojęs kunigas „įpūtė“ 2,84 promilės

  • Teksto dydis:

Vilniaus Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje mišias už tragiškai žuvusį jaunuolį trečiadienio vakarą aukojo neblaivus kunigas.

Šį faktą patvirtinusi Vilniaus arkivyskupija išplatino Vilniaus arkivyskupo augziliaro, vyskupo Dariaus Trijonio atsiprašymą dėl šio įvykio.

„Atsiprašau žuvusio jaunuolio artimųjų. Šiuo metu jie išgyvena didžiulę netektį. Prašau artimųjų atleidimo ir meldžiu, kad Dievas palengvintų jų skausmą, kurį netinkamas dvasininko elgesys tik pagilino“, – sako vyskupas.

Kaip skelbia naujienų portalas delfi.lt,  mišias laikė kunigas Valdas Girdžiušas, bažnyčioje kilus sąmyšiui, 18.59 val. buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jiems buvo nurodyta, kad klebonas mišių metu nesugebėjo pakilti iš savo krėslo, kalbėjo nerišliai ir mišių metu vieną moterį išvarė iš bažnyčios. Kunigui nustatytas 2,84 promilės girtumas. Dvasininkui ketvirtadienį teks pasirodyti komisariate, jam gresia bauda už buvimą neblaiviam viešoje vietoje.

Arkivyskupija ketvirtadienį žada spręsti dėl nusikaltusio kunigo veiksmų. Pasak D. Trijonio, kunigo veiksmai nusipelno pasmerkimo.

„Tačiau svarbu suprasti, kad, jeigu jie kilo dėl alkoholizmo, tai yra liga, kurią reikia gydyti. Bažnyčioje yra atvejų, kai vienokią ar kitokią priklausomybę turintys kunigai, po gydymo ir reabilitacijos, atsikėlė ir dabar padeda atsistoti ant kojų kitiems, turintiems šią ligą“, – sako D. Trijonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ACH: "Dievo stebuklas, gėrė kunigėlis vandenį, o tas... tik dėl to ir tos promilės".

mad

mad portretas
Melskime stiprybės, atlaidumo visiems.

kaunietis

kaunietis portretas
O kokia maldaknyge apsiurus nutrinta visa
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių